Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 23. aprila 2020

16.04.2020

Na odprtih mejnih prehodih veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi daljšega čakanja.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Primorska avtocesta

V petek, 17. aprila 2020, ter v ponedeljek, 20. aprila 2020, bo med 7. in 22. uro na delu odseka avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča voznega pasu. V ponedeljek bodo dela potekala tudi na območju priključka Vrhnika.

V torek, 21. aprila 2020, je med 7. in 22. uro izvedba navedenih del načrtovana na delu odseka med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, promet bo urejen samo po prehitevalnem pasu, v sredo, 22. aprila 2020, na delu odseka med Logatcem in Uncem proti Kopru, promet bo med deli ravno tako potekal po prehitevalnem pasu, v četrtek, 23. aprila 2020, pa na delu odseka med Brezovico in Vrhniko proti Kopru, ko bo promet tudi urejen samo po prehitevalnem pasu.

V noči na torek (od 20. do 21. aprila 2020) med 21. in 5. uro bo zaradi obnove požarnega sistema v predoru Dekani zaprta avtocesta A1 med razcepom Srmin in priključkom Črni Kal proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

V noči na sredo (od 21. do 22. aprila 2020) med 21. in 5. uro bo zaradi obnove požarnega sistema v predoru Dekani zaprta avtocesta A1 med priključkom Črni Kal in razcepom Srmin proti Kopru. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

Gorenjska avtocesta

V predoru Karavanke bodo potekala dela v naslednjih terminih:

  • od 14. do 17. aprila 2020 v nočnem času med 20. in 5. uro,
  • od 21. do 22. aprila 2020 med 16.30 in 8. uro.

Promet bo potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Štajerska avtocesta

V četrtek, 16. aprila 2020, bosta na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Trojanami zaprta vozni in odstavni pas zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča.

V noči s četrtka na petek (16. in 17. april) bo med 18.30 in 2. uro na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico zaprt vozni pas zaradi montaže portalov s spremenljivo prometno signalizacijo. Med 22.30 in 1.15 uro sta predvideni dve kratkotrajni (30-minutni) popolni zapori brez obvoza.

V sredo in četrtek, 22. in 23. aprila 2020, bo zaradi popravila vozišča zaprt izvoz Domžale iz smeri Celja proti Ljubljani, obvoz bo urejen preko predhodnega izvoza Krtina.

Do 23. aprila 2020 bodo na delih odsekov avtoceste A1 med Vranskim in Domžalami (v obe smeri) potekala popravila vozišča (preplastitve poškodovanih delov, zalivanje reg in razpok).

V soboto, 18. aprila 2020, bo zaradi del zaprt del servisne ceste ob počivališču Lukovica (proti Ljubljani). Obvoz bo urejen čez ploščad bencinskega servisa.

Hitra cesta skozi Maribor

Na hitri cesti H2 bo zaprt meljski nadvoz zaradi krpanja vozišča, in sicer:

  • v sredo, 22. aprila 2020, med 7. in 20. uro v smeri proti Mariboru (Ljubljani),
  • v četrtek, 23. aprila 2020, med 7. in 20. uro v smeri proti Pesnici.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino bo na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje predvidoma do sredine maja 2020 urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Dosledno spoštujte omejitev hitrosti!

V družbi DARS opozarjamo voznike, da je neprilagojena hitrost še vedno glavni vzrok za prometne nesreče. Zato jih pozivamo, naj vozijo previdno in naj ne dopustijo, da bi zaradi njihove malomarnosti utrpeli usodne posledice drugi, nedolžni ljudje (več informacij).

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Do preklica je predvideno zaprtje malih avtocestnih počivališč (brez bencinskega servisa):

  • na Primorskem počivališči Studenec in Risnik;
  • na Gorenjskem počivališči Povodje ter Lipce;
  • na Štajerskem počivališči Polskava in Zima;
  • v Prekmurju Dolinsko.

Tovorni promet

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (več informacij).

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme, spet se obetajo nižje temperature z oblačnostjo in dežjem.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj