Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 30. aprila 2020

23.04.2020

Na slovenskem avtocestnem omrežju se nadaljujejo redna vzdrževalna dela in popravila dotrajanih delov vozišč. Od petka zvečer do ponedeljka zvečer bo zaradi popravila vozišča v predorih zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo po vzporedni državni cesti.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V četrtek, 23. aprila 2020, bo na delu odseka avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet potekal le po enem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča.

Od petka 24. aprila 2020, od 9. ure do sobote 25. aprila 2020, do 15. ure bodo nato na istem odseku potekala navedena dela v obratni smeri (proti Ljubljani).

V torek, 28. aprila 2020, bo med 9. in 22. uro na delu odseka avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča.

V četrtek, 30. aprila 2020, bo med 7. in 23. uro promet na delu odseka avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru (in sicer mimo priključka Postojna) zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča urejen le po prehitevalnem pasu.

Štajerska avtocesta

Od petka 24. aprila 2020, od 21. ure do ponedeljka, 27. aprila 2020, do 23. ure bo popolna zapora odseka avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi sanacije talnih plošč v predorih Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica ter rednih vzdrževalnih del tako v predorih kot na trasi avtoceste. Zaprti bodo tudi uvoz na avtocesto na priključku Blagovica v smeri proti Mariboru ter oba uvoza na avtocesto in izvoz v smeri proti Mariboru na priključku Trojane. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi skozi zaporo zaradi tehnologije del ne bodo mogoči.

V petek in soboto, 24. in 25. aprila 2020, so predvidena dela na odseku avtoceste A1 na odseku med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani. V nedeljo, 26. aprila 2020, pa bodo na istem odseku dela potekala v obratni smeri vožnje (proti Mariboru).

Do 23. aprila 2020 bo na avtocesti A1 zaprt izvoz z avtoceste na priključku Domžale proti Ljubljani.

V tem in prihodnjem tednu bo na odsekih avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Dramljami proti Ljubljani zaprt en pas zaradi krpanja asfaltnih površin.

V četrtek, 30. aprila 2020, bo med 7. in 20. uro na odsekih avtoceste A1 med razcepom Slivnica in Dragučovo proti Avstriji zaprt vozni pas zaradi del.

Hitra cesta skozi Maribor

V četrtek, 23. aprila 2020, bo med 7. in 20. uro na hitri cesti H2 zaprt meljski nadvoz proti Pesnici zaradi krpanja vozišča, obvoz no možen skozi meljsko križišče.

V torek in sredo, 28. in 29. aprila 2020, bo med 7. in 20. uro na odseku hitre ceste H2 med Pesnico in Mariborom proti Ljubljani potekala sanacija voznega in prehitevalnega pasu.

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 27. aprila 2020, in v sredo, 29. aprila 2020, med 8. in 16.30 uro bo promet zaradi vzdrževalnih del v predoru Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra. Od ponedeljka do srede je poleg tega predvidenih nekaj kratkotrajnih (od 15 do 20-minutnih) popolnih zapor predora zaradi gradbenih del na avstrijski strani predora.

V četrtek, 30. aprila 2020, med 8. in 20. uro bo promet zaradi vzdrževalnih del v predoru Karavanke urejen izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra. Enaka prometna ureditev bo zaradi vzdrževalnih del tudi v noči s četrtka na petek (30. april in 1. maj 2020), in sicer med 20. uro zvečer in 4.30 uro zjutraj.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino bo na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje predvidoma do sredine maja 2020 urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Ljubljana in okolica

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

 

Koristne informacije

Zaprtje nekaterih malih počivališč

Do preklica so zaprta naslednja mala avtocestna počivališča:

  • Studenec (sever in jug) ter Risnik na primorski avtocesti;
  • Povodje (vzhod in zahod) ter Lipce (vzhod in zahod) na gorenjski avtocesti;
  • Polskava (vzhod in zahod) ter Zima (sever in jug) na štajerski avtocesti;
  • Dolinsko jug na pomurski avtocesti.

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Tovorni promet

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (več informacij).

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo predvsem konec tedna prevladovalo spremenljivo vreme, občasno z dežjem in v nekaterih predelih tudi vetrom. Prihodnji teden se obeta dokaj sončno vreme. Zaradi suše je predvsem na Primorskem velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj