Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 7. maja 2020

30.04.2020

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi do daljšega čakanja.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od sobote, 2. maja 2020, od 7. ure do nedelje, 3. maja 2020, do 20. ure bo popolna zapora odseka avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi sanacije talnih plošč v predorih Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica ter rednih vzdrževalnih del tako v predorih kot na trasi avtoceste. Zaprti bodo tudi uvoz in izvoz na priključku Trojane v smeri proti Ljubljani in uvoz v smeri proti Mariboru, uvoz na priključku Vransko proti Ljubljani ter izvoz na priključku Blagovica proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi skozi zaporo zaradi tehnologije del ne bodo mogoči.

Do 10. maja 2020 se bodo na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Domžalami izvajala redna vzdrževalna dela.

Od ponedeljka, 4. maja 2020, do srede, 6. maja 2020, ter v soboto, 9. maja 2020, bodo med 7. in 20. uro na odseku avtoceste A1 med Dragučovo in Mariborom (Ptujska c.) proti Avstriji v razdalji približno 500 m potekala dela na voznem pasu.

Od ponedeljka, 4. maja 2020, do petka, 8. maja 2020, bodo potekala dela na odseku avtoceste A1 med Dramljami in Celjem proti Ljubljani.

V torek, 5. maja 2020, bodo potekala dela na odseku avtoceste A1 med razcepom Slivnica in priključkom Maribor jug proti Mariboru.

Od srede, 6. maja 2020, do petka, 8. maja 2020, bodo potekala dela na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani.

Primorska avtocesta

V četrtek, 30. aprila 2020, do 22. ure bo promet na delu odseka avtoceste A1 med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru potekal le po enem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča. 

Predvidoma od ponedeljka, 4. maja 2020, od 7. ure zjutraj in vse do petka, 8. maja 2020, do 5. ure zjutraj bodo potekala dela na odseku avtoceste A1 med Senožečami in rezcepom Nanos proti Ljubljani ter med Razdrtim in Senožečami proti Kopru. Promet bo zaradi popravila poškodovanih delov vozišča potekal samo po enem pasu.

Ljubljana in okolica

Od sobote, 2. maja 2020, od 7. ure zjutraj do nedelje, 3. maja 2020, do 18. ure bo na avtocesti A1 zaprt izvoz z avtoceste na priključku Ljubljana jug proti Novemu mestu zaradi popravila betonskih sten podvoza. Obvoz bo voden preko priključka Ljubljana Bizovik (Litijska cesta).

V noči s ponedeljka na torek, 4. in 5. maja 2020, bo med 20. uro in 5. uro zjutraj promet na vzhodni ljubljanski obvoznici A1 skozi tripasovni predor Golovec iz smeri Bizovika proti razcepu Malence zaradi vzdrževalnih del urejen samo po enem pasu.  

V noči s torka na sredo, 5. in 6. maja 2020, bo med 20. uro in 5. uro zjutraj zjutraj promet na dolenjski avtocesti A2 skozi predora Debeli hrib in Mali vrh iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu zaradi vzdrževalnih del potekal zgolj po enem pasu.

V noči s srede na četrtek, 6. in 7. maja 2020, bo med 20. uro in 5. uro zjutraj zaprta dolenjska avtocesta A2 med priključkoma Šmarje Sap in Ljubljana jug proti Ljubljani. Promet bo med popolno zaporo na izvozu Šmarje Sap proti Ljubljani preusmerjen z avtoceste na regionalno cesto do Škofljice ter nato voden čez priključek Ljubljana jug (Dolenjska cesta) nazaj na avtocesto.

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Gorenjska avtocesta

Do petka, 1. maja 2020, do 4.30 ure ter v nedeljo, 3. maja 2020, med 8. in 21. uro bo promet v predoru Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Obalna hitra cesta

Predvidoma v noči s srede na četrtek (6. in 7. maj 2020) bo med 21. in 5. uro zaprt odsek hitre ceste H6 med priključkom Koper Semedela in Izolo zaradi ureditve elektro-strojne opreme v predoru Markovec. Obvoz za osebna vozila bo urejen po občinskih cestah (Piranska cesta–Ulica Vena Pilona–Kvedrova cesta), za tovorna vozila pa preko Dragonje.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino bo na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje predvidoma do vključno 10. maja 2020 urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Zaprtje nekaterih malih počivališč

Do preklica so zaprta naslednja mala avtocestna počivališča:

  • Studenec (sever in jug) ter Risnik na primorski avtocesti;
  • Povodje (vzhod in zahod) ter Lipce (vzhod in zahod) na gorenjski avtocesti;
  • Polskava (vzhod in zahod) ter Zima (sever in jug) na štajerski avtocesti;
  • Dolinsko jug na pomurski avtocesti.

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Tovorni promet

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (več informacij).

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnim dežjem.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj