Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. maja 2020

07.05.2020

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami še vedno veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi do daljšega čakanja.

Ker se promet na slovenskih cestah postopno povečuje, voznike opozarjamo na možne zgostitve pred delovišči, posebej ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V noči s četrtka na petek (7. in 8. maj 2020) bo med 20. in 5. uro vzpostavljena delna zapora v predoru Golovec v smeri proti Bizoviku zaradi pranja predora, promet bo potekal po dveh voznih pasovih.

V prihodnjem tednu je predvidenih več popolnih zapor na odseku avtoceste A2 med Kosezami in Šentvidom zaradi pranja predora Šentvid med 20. in 5. uro, in sicer:

  • v noči s ponedeljka na torek (11. in 12. maj 2020) v smeri proti Ljubljani;
  • v noči s torka na sredo (12. in 13. maj 2020) v smeri proti Ljubljani;
  • v noči s srede na četrtek (13. in 14. maj 2020) v smeri proti Kranju;
  • v noči s četrtka na petek (14. in 15. maj 2020) v smeri proti Kranju.

Obvoz bo urejen po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 9. maja 2020, od 15. ure do nedelje, 10. maja 2020 do 22. ure bo na odseku avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Celju zaradi del promet urejen samo po prehitevalnem pasu v dolžini približno 1 km. Na priključku Ljubljana Šentjakob bo zaradi navedenih del zaprt uvoz na avtocesto proti Domžalam.

V soboto, 9. maja 2020, ter od ponedeljka, 11. maja 2020, do srede, 14. maja 2020, bodo med 7. in 20. uro na odseku avtoceste A1 med Dragučovo in Mariborom (Ptujska cesta) proti Avstriji potekala dela. V petek, 15. maja 2020, bodo med 7. in 20. uro na istem odseku dela potekala v obratni smeri vožnje, proti Ljubljani.

V petek, 8. maja 2020, bodo potekala dela na delu odseka avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani, promet bo potekal samo po prehitevalnem pasu.

V ponedeljek, 11. maja 2020, bodo potekala dela na delu odseka avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani ter na delu odseka med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani. Promet bo med deli na obeh odsekih urejen samo po prehitevalnem pasu.

Od srede, 13. maja 2020, do petka 15. maja 2020, bodo potekala dela na delu odseka avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani, promet bo urejen samo prehitevalnem pasu.  

Od četrtka, 14. maja 2020, do sobote, 16. maja 2020, bodo potekala dela na delu odseka avtoceste A1 med Dramljami in Celjem proti Ljubljani, promet bo urejen samo po prehitevalnem pasu.

Primorska avtocesta

Predvidoma do 29. maja 2020 bo na odseku avtoceste A1 med Senožečami in Gabrkom proti Ljubljani zaprt odstavni pas v dolžini 600 m zaradi zamenjave zaščitnih mrež v brežini Zajčica.

Vipavska hitra cesta

Od petka, 8. maja 2020, naprej bosta na hitri cesti H4 zaradi postavitve delovne zapore zaprta prehitevalna pasova na delu odseka med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v obeh smereh vožnje. Od ponedeljka, 11. maja 2020, bo namreč promet vse do predvidoma začetka julija 2020 zaradi obnove viadukta Šempeter urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno v dolžini približno 500 m.

V soboto in nedeljo, 9. in 10. maja 2020, bo med 5. in 21. uro potekala odstranitev merilnih sistemov za preverjanje učinkovitosti protivetrnih ukrepov. V soboto bo tako zaprta hitra cesta H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino proti Novi Gorici, v nedeljo pa v smeri proti razcepu Nanos.

Obalna hitra cesta

Predvidoma v noči s srede na četrtek (13. in 14. maj 2020) bo med 21. in 5. uro v obeh smereh vožnje zaprt odsek hitre ceste H6 med priključkoma Koper Semedela in Izola zaradi ureditve elektro-strojne opreme v predoru Markovec in drugih potrebnih del, ki bodo v primeru nesreč oziroma izrednih dogodkov na tem območju omogočila vzpostavitev dvosmernega prometa v eni od cevi predora. Obvoz za osebna vozila bo iz smeri Kopra voden po občinskih cestah, in sicer s priključka Semedela preko Piranske ceste–Ulice Vena Pilona–Kvedrove ceste–bolnišnice Izola–pentlje Ruda–rondoja Izola do priključka Izola, iz smeri priključka Izola pa v obratni smeri do priključka Semedela. Obvoz za tovorna vozila bo v obeh smereh voden po državnih cestah G1 - 11 Koper–Dragonja, R3 - 628 Sečovlje–Dragonja in G2 - 111 Izola–Jagodje–Valeta–Sečovlje.

Dolenjska avtocesta

Od petka, 8. maja 2020, od 4. ure zjutraj do nedelje, 10. maja 2020, do 22. ure bo na odseku avtoceste A2 med Trebnjim in Bičem proti Ljubljani promet zaradi del urejen samo prehitevalnem pasu od pokritega vkopa Medvedjek do priključka Bič.

Gorenjska avtocesta

V četrtek in petek, 14. in 15. maja 2020, med 8. in 17. uro bo promet v predoru Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Koristne informacije

Zaprtje nekaterih malih počivališč

Do preklica so zaprta naslednja mala avtocestna počivališča:

  • Studenec (sever in jug) ter Risnik na primorski avtocesti;
  • Povodje (vzhod in zahod) ter Lipce (vzhod in zahod) na gorenjski avtocesti;
  • Polskava (vzhod in zahod) ter Zima (sever in jug) na štajerski avtocesti;
  • Dolinsko jug na pomurski avtocesti.

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Tovorni promet

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (več informacij).

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo do sredine naslednjega tedna prevladovalo spremenljivo vreme z občasnim dežjem, nato sledi izboljšanje.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj