Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. maja 2020

14.05.2020

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja poostren nadzor prometa in potnikov, občasno prihaja tudi do daljšega čakanja.

Ker se promet na slovenskih cestah postopno povečuje, voznike opozarjamo, da v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih delovnih zapor.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V soboto, 16. maja 2020, bo med 6. in 22. uro promet na razcepu Malence iz smeri južne obvoznice proti Bizoviku / Štajerski pred predorom Golovec v razdalji približno 200 m potekal samo po prehitevalnem pasu.

V nedeljo, 17. maja 2020, bo med 6. in 22. uro promet na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkom Ljubljana Šmartinska in rondojem Tomačevo zaradi del potekal po prehitevalnem pasu.

Od 18. maja 2020 do vključno 12. junija 2020 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med razcepom Malence in Bizovikom (Ljubljana Litijska) na območju predora Golovec zaprt prehitevalni pas v obeh smereh vožnje zaradi pripravljalnih del na obnovo predora. Promet bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu.

Od 12. junija 2020 do predvidoma 10. avgusta 2020 sledi celostna obnova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar bo promet preusmerjen skozi levo cev, kjer bo potekal dvosmerno. V tem obdobju bodo lahko predor uporabljala le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone (tako imenovana vinjetna vozila).

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Gorenjska avtocesta

V noči s četrtka na petek (14. in 15. maj 2020) bo med 20. in 5. uro na avtocesti A2 zaprt predor Šentvid proti Kranju. Obvoz bo urejen po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

V četrtek in petek, 14. in 15. maja 2020, bo med 8. in 17. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Štajerska avtocesta

V petek, 15. maja 2020, bodo med 7. in 20. uro na odseku avtoceste A1 med priključkom Maribor Ptujska cesta in Dragučovo proti Ljubljani potekala dela.

V petek, 15. maja 2020, bo na odsekih avtoceste A1 med Dramljami in Celjem proti Ljubljani ter med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru zaprt vozni pas.

V soboto, 16. maja 2020, bo med 6. in 22. uro promet na odseku avtoceste A1 med Šentjakobom in razcepom Zadobrova proti Ljubljani zaradi del potekal po prehitevalnem pasu.

V soboto, 16. maja 2020, bo na odseku avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaprt vozni pas.

V soboto, 16. maja 2020, bo od 7. ure do večera promet na odseku avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami skozi predor Golo rebro proti Mariboru zaprt vozni pas zaradi gradnje podpornega zidu.

V noči s sobote na nedeljo (16. in 17. maj 2020) ter z nedelje na ponedeljek (17. in 18. maj 2020) bo med 21. in 5. uro zaprt odsek avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani, zaprt bo tudi uvoz na avtocesto na priključku Slovenske Konjice proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po državni cesti Slovenske Konjice– Celje.

Primorska avtocesta

V četrtek, 14. maja 2020, bodo do 23. ure na odseku avtoceste A1 med Razdrtim in razcepom Nanos proti Kopru potekala dela, promet bo potekal po voznem pasu.

Od ponedeljka, 18. maja 2020, bodo na odseku avtoceste A1 med Senožečami in Gabrkom proti Kopru potekala dela na voznem, pospeševalnem oziroma odstavnem pasu. V ponedeljek, 18. maja 2020, bo med 6. in 22. uro zaprt uvoz na avtocesto na priključku Senožeče proti Kopru. V torek in sredo, 19. in 20. maja 2020, pa bo zaprt le vozni pas.

Obalna hitra cesta

V noči s srede na četrtek (20. in 21. maj 2020) ter s četrtka na petek (21. in 22. maj 2020) bo na obalni hitri cesti H6 zaprt predor Markovec.

Dolenjska avtocesta

V ponedeljek, 18. maja 2020, je na odseku avtoceste A2 med priključkoma Trebnje vzhod in Trebnje zahod predvideno pranje obeh cevi predora Leščevje, promet bo med deli potekal samo po enem pasu.

V torek, 19. maja 2020, je na avtocesti A2 predvideno pranje galerije Čatež.

Vipavska hitra cesta

Na hitri cesti H4 bo promet na delu odseka med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici zaradi obnove viadukta Šempeter do predvidoma začetka julija 2020 urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno v dolžini približno 500 m.

 

Koristne informacije

Odprtje nekaterih malih počivališč

Od ponedeljka, 18. maja 2020, bodo vnovič odprta mala avtocestna počivališča:

  • Studenec (sever in jug) ter Risnik na primorski avtocesti;
  • Povodje (vzhod in zahod) ter Lipce (vzhod in zahod) na gorenjski avtocesti;
  • Polskava (vzhod in zahod) ter Zima (sever in jug) na štajerski avtocesti;
  • Dolinsko jug na pomurski avtocesti.

Mobilno lasersko skeniranje in sferično fotografiranje

V teh dneh poteka na različnih delih slovenskega avtocestnega omrežja mobilno lasersko skeniranje in sferično fotografiranje. Promet bo na teh območjih upočasnjen, občasno so možni krajši zastoji (več informacij).

Tovorni promet

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (več informacij).

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo do torka prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami, nato sledi izboljšanje.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj