Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 28. maja 2020

21.05.2020

Ker se promet na slovenskih cestah povečuje, v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih delovnih zapor. Zaradi postopnega sproščanja protikoronskih ukrepov ter praznika v nekaterih evropskih državah je pričakovati vse več prometa od Avstrije proti Hrvaški.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov. Občasno pred mejnimi prehodi prihaja tudi do daljšega čakanja.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V nočeh s sobote na nedeljo (23. in 24. maj 2020), z nedelje na ponedeljek (24. in 25. maj) ter s ponedeljka na torek (25. in 26. maj) bo med 21. uro in 5. uro zjutraj (razen s sobote na nedeljo do 7. ure zjutraj) zaprt odsek A1 med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice proti Mariboru (zaradi glavnega pregleda predorov Pletovarje in Golo rebro). Obvoz bo urejen po državni cesti Celje–Vojnik–Slovenske Konjice. Proti Mariboru bodo zaprti tudi uvozi na avtocesto na priključkih Celje center, Celje vzhod (Ljubečna) in Dramlje.

Ljubljana in okolica

V noči s petka na soboto (22. in 23. maj 2020) bo med 19. uro zvečer in 5. uro zjutraj popolna zapora izvoza (galerije) Šentvid iz smeri Kranja na Celovško cesto zaradi zamenjave poškodovanih litoželeznih pokrovov jaškov. Obvoz bo voden čez predhodni izvoz, Ljubljana Brod.

Do vključno 12. junija 2020 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med razcepom Malence in Bizovikom (Ljubljana Litijska) na območju predora Golovec zaprt prehitevalni pas v obeh smereh vožnje zaradi pripravljalnih del na obnovo predora. Promet bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu. Od 12. junija 2020 do predvidoma vključno 16. avgusta 2020 sledi celostna prenova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar bo promet preusmerjen skozi levo cev, kjer bo potekal dvosmerno. V tem obdobju bodo lahko predor uporabljala le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone oz. tako imenovana vinjetna vozila (več informacij). 

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Primorska avtocesta

V soboto, 23. maja 2020, bo na odseku A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani med 7. in 16. uro promet urejen zgolj po enem prometnem pasu na razdalji nekaj manj kot 1 km zaradi izvedbe talne signalizacije. 

Do 23. maja 2020 bodo na navedenih odsekih avtoceste A1 potekala vzdrževalna dela:

  • na odsekih med Logatcem in Brezovico ter med Postojno in Senožečami bodo vsak dan v trajanju 1 do 1,5 ure potekala dela z mobilno zaporo voznega pasu;
  • na odsekih med Logatec in Uncem bo na treh lokacijah zaprt odstavni pas zaradi gradnje temeljev za vertikalno prometno signalizacijo;
  • na odseku med Vrhniko in Brezovico bo zaprt odstavni pas zaradi košnje ob avtocesti.

V četrtek, 21. maja 2020, bosta med 6. in 22. uro na začetku odseka avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Gabrk proti Kopru zaprta vozni in pospeševalni pas zaradi asfaltiranja, zaprt bo tudi uvoz na avtocesto na priključku Senožeče proti Kopru.

Dolenjska avtocesta

Od 26. maja do 13. junija 2020 bodo na odseku avtoceste A2 med Bičem in priključkom Trebnje vzhod zaprta ena cev predora Leščevje, zaradi česar bo promet potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste, na tem odseku bo vzpostavljenih tudi nekaj delnih delovnih zapor vozišča.

Gorenjska avtocesta

Od 25. maja do predvidoma sredine junija 2020 je na odsekih avtoceste A2 med Lescami in priključkom Kranj zahod proti Karavankam predvidenih več delnih in popolnih zapor zaradi preplastitve vozišča (več informacij). V ponedeljek, 25. maja 2020, bo predvidoma od 6. ure zjutraj dalje zaprt priključek Naklo proti Jesenicam (izvoz z avtoceste in uvozu nanjo v tej smeri). Obvoz bo predvidoma do srede, 27. maja 2020, voden čez predhodni priključek, Kranj zahod. 

V noči s četrtka na petek (27. in 28. maj 2020), bo med 20. in 5. uro zaprt predor Karavanke zaradi gradbenih del na avstrijski strani predora.

Obalna hitra cesta

V noči s četrtka na petek (21. in 22. maj 2020) bo med 21. in 5. uro zaprta hitra cesta H6 med priključkoma Semedela in Izola zaradi ureditve elektro-strojne opreme, svetlobnih prometnih znakov in portalov ter sistema obveščanja v predoru Markovec. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje.

Zapora navedenega odseka hitre ceste je načrtovana tudi v noči s srede na četrtek (27. in 28. maj 2020). To bo peta popolna zapora zaradi ureditve in testiranja elektro-strojne opreme v predoru Markovec, kar bo omogočilo ureditev dvosmernega prometa v eni predorski cevi v primeru zaprtja druge (skupno je sicer predvidenih do deset nočnih zapor).

Podravska avtocesta

V ponedeljek, 25. maja 2020, je med 9. in 12. uro je območju razcepa Draženci predvidenih več kratkotrajnih (15-minutnih) zapor zaradi obnove talnih označb.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka julija 2020 bo na delu odseka hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v dolžini približno 500 m promet zaradi obnove viadukta Šempeter urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno.

 

Koristne informacije

Tovorni promet

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (več informacij).

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme, konec tedna se pričakuje še nekoliko padavin, nato sledi izboljšanje.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj