Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 4. junija 2020

28.05.2020

Voznike opozarjamo, da v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih delovnih zapor. Zaradi postopnega sproščanja ukrepov ter praznikov v nekaterih evropskih državah je pričakovati vse več prometa od Avstrije proti Hrvaški.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov. Občasno pred mejnimi prehodi prihaja tudi do daljšega čakanja.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V nedeljo, 31. maja 2020, bo med 4. in 22. uro promet na odsekih severne ljubljanske obvoznice H3 med rondojem Tomačevo in razcepom Zadobrova proti Štajerski zaradi del potekal po prehitevalnem pasu.

Do vključno 12. junija 2020 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med razcepom Malence in Bizovikom (Ljubljana Litijska) na območju predora Golovec zaprt prehitevalni pas v obeh smereh vožnje zaradi pripravljalnih del na obnovo predora. Promet bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu.

Od 12. junija 2020 do predvidoma 10. avgusta 2020 sledi celostna prenova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar bo promet preusmerjen skozi levo cev, kjer bo potekal dvosmerno. V tem obdobju bodo lahko predor uporabljala le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone (tako imenovana vinjetna vozila).

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Gorenjska avtocesta

Od petka, 29. maja 2020, od 18. ure do sobote, 30. maja 2020, do 22. ure bo promet na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani zaradi del potekal po prehitevalnem pasu.

Predvidoma do 29. maja 2020 bo na razcepu Podtabor zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani, medtem ko bo izvoz z avtoceste iz smeri Karavank zaprt predvidoma do 1. junija 2020. Obvoz je mogoč preko priključkov Brezje in Naklo. Smer iz Ljubljane proti Tržiču in iz Tržiča proti Jesenicam bo zaprta predvidoma od četrtka, 4. junija 2020, do vključno ponedeljka, 8. junija 2020.

Do 5. julija 2020 je na odsekih avtoceste A2 med Lescami in priključkom Kranj zahod proti Karavankam predvidenih več delnih in popolnih zapor zaradi preplastitve vozišča.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Od 3. do 17. junija 2020 bo promet na območju mejnega prehoda Karavanke proti Avstriji preusmerjen na sosednje vozišče zaradi sanacije nadstrešnice na mejnem prehodu.

Štajerska in podravska avtocesta

V soboto, 30. maja 2020, bo med 5. in 22. uro promet na odseku avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Ljubljani zaradi del potekal po prehitevalnem pasu.

Do petka 29. maja 2020, bo na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Domžalami oviran promet zaradi barvanja talne signalizacije.

Od ponedeljka, 1. junija 2020, od 8.30 ure do konca meseca julija bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani potekal po dveh začasnih pasovih zaradi sanacije plazu.

Zaradi vzdrževalnih del (čiščenje predorov in pokritih vkopov) so na avtocestah A1 in A4 predvidene naslednje zapore voznih in prehitevalnih pasov v obeh smereh vožnje:

  • v ponedeljek, 1. junija 2020, na odseku avtoceste A1 med Dragučovo in Mariborom (Ptujska);
  • v torek, 2. junija 2020, na odseku avtoceste A1 med Dragučovo in Lenartom;
  • v sredo, 3. junija 2020, na odseku avtoceste A1 med Mariborom in Teznim;
  • v četrtek, 4. junija 2020, na odseku avtoceste A4 med Podlehnikom in Gruškovjem.

Dolenjska avtocesta

Do 13. junija 2020 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Trebnje zahod in Trebnje vzhod zaprta ena cev predora Leščevje, zaradi česar bo promet potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste, na tem odseku bo vzpostavljenih tudi nekaj delnih delovnih zapor vozišča.

Primorska avtocesta

V noči s četrtka na petek (28. in 29. maj 2020) ter s petka na soboto (29. in 30. maj 2020) bosta med 18. in 1. uro na odsekih avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani ter med Logatcem in Uncem proti Kopru zaradi del zaprta prehitevalni in vozni pas.

V noči s ponedeljka na torek (1. in 2. junij 2020) bo med 18. in 1. uro na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaradi del zaprt prehitevalni pas.

Pred predorom Kastelec v smeri Kopra bo občasno zaprt prehitevalni pas zaradi obnove hidrantnega omrežja.

Obalna hitra cesta

V noči s srede na četrtek (3. in 4. junij 2020) bo med 21. in 5. uro zaprta hitra cesta H6 med priključkoma Semedela in Izola zaradi testiranja elektro-strojne opreme, svetlobnih prometnih znakov in portalov ter sistema obveščanja. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka julija 2020 bo na delu odseka hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v dolžini približno 500 m promet zaradi obnove viadukta Šempeter urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno.

 

Koristne informacije

Tovorni promet

S 1. junijem 2020 bo za prevoz tovornih vozil in skupin vozil nad 7.500 kg ponovno veljala omejitev po Odredbi o omejitvi tovornega prometa na cestah v Sloveniji (Uradni list RS 75/11), in sicer v naslednjih dneh:

  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure,
  • v petek pred veliko nočjo od 14. do 21. ure.

Sproščanje protikoronskih ukrepov na mejnih prehodih

26. maja 2020 je začel veljati novi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Dodane so nove izjeme za vstop v Slovenijo, ko se določenim potnikom, ki vstopajo v državo, ne odredi 14-dnevna karantena (več informacij).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj