Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 11. junija 2020

04.06.2020

Pričakujemo zastoje v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic, še posebej na območjih delovnih zapor. Zaradi postopnega sproščanja protikoronskih ukrepov pričakujemo na avtocestah več prometa, zlasti od Avstrije proti Hrvaški.

Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov. V sredo lahko zaradi praznika v nekaterih evropskih državah pričakujemo tudi daljše čakanje voznikov tovornih vozil pred mejnimi prehodi proti Hrvaški in Avstriji.

Trenutno že potekajo priprave na obnovo predora Golovec, promet skozi predor poteka po voznem in skrajno desnem pasu (več informacij).

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do vključno 12. junija 2020 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med razcepom Malence in Bizovikom (Ljubljana Litijska) na območju predora Golovec zaprt prehitevalni pas v obeh smereh vožnje zaradi pripravljalnih del na obnovo predora. Promet bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu.

Od 12. junija 2020 do predvidoma 10. avgusta 2020 sledi celostna prenova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar bo promet preusmerjen skozi levo cev, kjer bo potekal dvosmerno. V tem obdobju bodo lahko predor uporabljala le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone (tako imenovana vinjetna vozila).

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Gorenjska avtocesta

Do 7. junija 2020 bosta na razcepu Podtabor zaprta izvoz z avtoceste in uvoz nanjo proti Jesenicam. Obvoz je mogoč preko priključkov Brezje in Naklo.

Do 6. junija 2020 promet na avtocesti A2 med razcepom Podtabor in počivališčem Radovljica sever proti Karavankam na dveh odsekih poteka po dveh zoženih pasovih.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Do 17. junija 2020 bo promet na območju mejnega prehoda Karavanke proti Avstriji preusmerjen na sosednje vozišče zaradi sanacije nadstrešnice na mejnem prehodu.

V noči na torek (8. in 9. junij 2020) in v noči na sredo (9. in 10. junij 2020) bo v času med 18. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Štajerska avtocesta

Do konca meseca julija bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani potekal po dveh začasnih pasovih zaradi sanacije plazu.

Podravska avtocesta

V četrtek, 4. junija 2020, bosta na odseku avtoceste A4 med Podlehnikom in Gruškovjem v obeh smereh vožnje zaprta vozni in prehitevalni pas zaradi vzdrževalnih del (čiščenje predorov in pokritih vkopov).

Dolenjska avtocesta

Do vključno 5. junija 2020 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Trebnje zahod in Trebnje vzhod zaprta ena cev predora Leščevje, zaradi česar bo promet potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste, na tem odseku bo vzpostavljenih tudi nekaj delnih delovnih zapor vozišča.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 12. julija 2020 bo na delu odseka hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v dolžini približno 500 m promet zaradi obnove viadukta Šempeter urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno.

Obalna hitra cesta

V noči na četrtek (10. in 11. junij 2020) ter v noči na petek (11. in 12. junij 2020) bo med 21. in 5. uro zaprta hitra cesta H6 med priključkoma Semedela in Izola. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje. Zapori sta potrebni zaradi testiranja elektro-strojne opreme, svetlobnih prometnih znakov in portalov ter sistema obveščanja v predoru Markovec, kar bo omogočilo ureditev dvosmernega prometa v eni cevi v primeru zaprtja druge cevi.

 

Koristne informacije

Tovorni promet

Od 7. junija 2020 bo za prevoz tovornih vozil in skupin vozil nad 7.500 kg ponovno veljala omejitev ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. Prepoved je bila začasno umaknjena v obdobju epidemije koronavirusa.

Previdno v delovni zapori

V območjih delovnih zapor je promet upočasnjen. Voznike prosimo, naj zaradi lastne varnosti in varnosti sopotnikov dosledno upoštevajo prometno signalizacijo in omejitve.

Nova prevleka na gorenjski avtocesti

Na odseku gorenjske avtoceste med Naklim in Brezjami proti Karavankam poteka sanacija cestišča. Uporablja se posebna tehnologija preplastitve, ki preprečuje obrabo vozišča (več informacij), vendar zaradi zahtev postopka ostajajo na vozišču kamnita zrna. Ohranjajte varnostno razdaljo in spoštujte omejitev hitrosti, saj vam sicer lahko ta zrna poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme.

V soboto in nedeljo bo ob morju in v vzhodni Sloveniji dokaj sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe, v nedeljo tudi posamezne nevihte. V ponedeljek se bo dež razširil na vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte. V torek bodo že obdobja sončnega vremena, popoldne pa lahko še pričakujemo plohe in nevihte.

Od srede do sobote bo večja verjetnost za padavine v zahodni polovici Slovenije, proti vzhodu in ob morju pa bo tudi nekaj sonca. Postopno bo topleje, ob koncu obdobja bodo najvišje dnevne temperature okoli 25 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj