Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 18. junija 2020

11.06.2020

Konec tedna bo se bo zaradi obnove zaprla ena cev predora Golovec, zaradi česar bo celoten promet speljan po drugi cevi. Pričakovati je zastoje. V času obnove je vožnja skozi predor Golovec prepovedana za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, obvoz zanje bo urejen po severni ljubljanski obvoznici H3 (več informacij).

Proti koncu tedna pričakujemo več prometa od Avstrije proti Hrvaški in v nedeljo v obratni smeri. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi deželami so spremenjena pravila prehoda mej.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do vključno 12. junija 2020 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med razcepom Malence in Bizovikom (Ljubljana Litijska) na območju predora Golovec zaprt prehitevalni pas v obeh smereh vožnje zaradi pripravljalnih del na obnovo predora. Promet bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu.

Od 12. junija 2020 do predvidoma 10. avgusta 2020 sledi celostna prenova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar bo promet preusmerjen skozi levo cev, kjer bo potekal dvosmerno. V tem obdobju bodo lahko predor uporabljala le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone (tako imenovana vinjetna vozila).

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Dolenjska avtocesta

Med 12. in 15. junijem bodo na odseku avtoceste A2 med Drnovom in Brežicami delne zapore prehitevalnih pasov zaradi pripravljalnih del za preplastitev cestišča na odseku. 

Predvidoma 15. junija 2020 se bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Obrežju) zaprla za promet, ki bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. V nadaljevanju bo zaprta tudi druga polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), promet pa bo preusmerjen na že obnovljeno cestišče. Obnova bo trajala predvidoma do konca meseca avgusta.

Gorenjska avtocesta

Do petka, 12. junija 2020, popoldne bosta v razcepu Podtabor zaprta izvoz z avtoceste in uvoz nanjo proti Karavankam, obvoz je mogoč preko priključkov Brezje in Naklo.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Do 17. junija 2020 bo promet na območju mejnega prehoda Karavanke proti Avstriji preusmerjen na sosednje vozišče zaradi sanacije nadstrešnice na mejnem prehodu.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 13. junija 2020, od 5. ure zjutraj do nedelje, 14. junija 2020, do 18. ure bo zaprt priključek Celje zahod v smeri Ljubljane (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo) zaradi preplastitve vozišča. 

Do konca meseca julija bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani potekal po dveh začasnih pasovih zaradi sanacije plazu.

Primorska avtocesta

Od 16. do 24. junija 2020 bo na odseku avtoceste A1 med Kozino in Črnim Kalom proti Kopru v predoru Kastelec zaprt prehitevalni pas zaradi nadgraditve hidrantnega omrežja. Omogočeni bodo le prevozi širine do 3,3 metra, izredni prevozi širine do 4,5 metra pa bodo ob predhodni napovedi omogočeni v noči na petek (18. in 19. junij 2020).

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 5. julija 2020 bo na delu odseka hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v dolžini približno 500 m promet zaradi obnove viadukta Šempeter urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno.

Obalna hitra cesta

V noči na četrtek (10. in 11. junij 2020) ter v noči na petek (11. in 12. junij 2020) bo med 21. in 5. uro zaprta hitra cesta H6 med priključkoma Semedela in Izola. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje. Zapori sta potrebni zaradi testiranja elektro-strojne opreme, svetlobnih prometnih znakov in portalov ter sistema obveščanja v predoru Markovec, kar bo omogočilo ureditev dvosmernega prometa v eni cevi v primeru zaprtja druge cevi.

 

Koristne informacije

Tovorni promet

Od 7. junija 2020 bo za prevoz tovornih vozil in skupin vozil nad 7.500 kg ponovno veljala omejitev ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. Prepoved je bila začasno umaknjena v obdobju epidemije koronavirusa.

Previdno v delovni zapori

V območjih delovnih zapor je promet upočasnjen. Voznike prosimo, naj zaradi lastne varnosti in varnosti sopotnikov dosledno upoštevajo prometno signalizacijo in omejitve.

Nova prevleka na gorenjski avtocesti

Na odseku gorenjske avtoceste med Podtaborom in Radovljico proti Karavankam je potekala sanacija cestišča. Uporabila se je posebna tehnologija preplastitve, ki preprečuje obrabo vozišča (več informacij), vendar zaradi zahtev postopka v prihodnjih dneh ostajajo na vozišču kamnita zrna. Zato spoštujte prometno signalizacijo, ki opozarja na varnostno razdaljo, pršenje kamenja in omejitev hitrosti vožnje.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek in soboto sončno, predvsem v petek zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Topleje bo. V soboto bo še razmeroma sončno in zelo toplo, najvišja temperatura bo po nižinah okoli 27 °C. V nedeljo bo znova spremenljivo s plohami in nevihtami.

Tudi v začetku prihodnjega tedna bo še nestalno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Sredi prihodnjega tedna pa bodo najverjetneje predvsem popoldne nastajale posamezne nevihte. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 25 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj