Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 2. julija 2020

24.06.2020

Z začetkom turistične sezone pričakujemo povečan promet turistov v obeh smereh – od Hrvaške proti Avstriji in obratno.

Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni  ljubljanski obvoznici (več informacij).

Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi državami so spremenjena pravila prehajanja meja.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do predvidoma 16. avgusta 2020 poteka celostna prenova zahodne cevi predora Golovec, zaradi česar je promet preusmerjen skozi vzhodno cev, kjer poteka dvosmerno. V tem obdobju lahko predor uporabljajo le vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone (tako imenovana vinjetna vozila). V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje.

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Gorenjska avtocesta

V noči na četrtek (1. in 2. julij 2020) bo v nočnem času med 21. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Štajerska avtocesta

V soboto, 27. junija 2020, med 4. in 20. uro ter v nedeljo, 28. junija 2020, med 4. in 18. uro bodo na odseku avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani potekala dela. V soboto bodo dela potekala na voznem pasu, v nedeljo pa bo oviran promet na voznem in počasnem pasu.

 Od sobote, 27. junija 2020, od 6. ure do nedelje, 28. junija 2020, predvidoma do 13. ure bo na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Mariboru zaprt vozni pas zaradi sanacije dilatacije na objektu.

Do konca meseca julija bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani potekal po dveh začasnih pasovih zaradi sanacije plazu.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do konca meseca avgusta bo promet na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami potekal po eni od polovic avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi preplastitve cestišča na drugi polovici avtoceste.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 12. julija 2020 bo na delu odseka hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v dolžini približno 500 m promet zaradi obnove viadukta Šempeter urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2020 bo na hitri cesti H6 zaprt uvozni krak priključka Slavček v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornih vozil v času turistične sezone

Od zadnjega vikenda v juniju pa do vključno prvega celega vikenda v septembru velja omejitev tovornih vozil nad 7,5 tone:

  • ob sobotah od 8. do 13. ure, na primorskih avtocestah od 6. do 16. ure,
  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure,
  • na primorskih avtocestah: ob nedeljah in dela prostih dnevih od 8. do 22. ure. 

Mejni prehodi

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk. Vsi ostali lahko v Slovenijo vstopijo samo na kontrolnih točkah.

Do konca tedna je pričakovati povečan promet in čakalne dobe v obeh smereh. Aktualne informacije o poteku prometa preko mejnih prehodov so na voljo tukaj.

Vreme

Po podatkih ARSO bo vse do sobote dokaj spremenljivo vreme z možnostjo krajevnih ploh in posameznih neviht. V soboto bo sončno in vroče, predvsem v gorskem svetu bodo popoldne posamezne nevihte.

Od sobote do četrtka kaže na več sonca z majhno verjetnostjo popoldanskih krajevnih neviht. Vročina se bo postopno stopnjevala.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj