Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. novembra 2020

29.10.2020

Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem zahod ter na pomurski med Vučjo vasjo in Gančani, sta v zaključni fazi in v prihodnjih dneh bo stekla odstranitev zapor.

V noči na sredo bo zaradi del v predorih zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem proti Kopru, v noči na četrtek pa je predvidena zapora odseka med Črnim Kalom in Srminom v obe smeri vožnje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V noči s torka na sredo (3. in 4. november 2020) med 21. in 5. uro bo popolna zapora odseka avtoceste A1 med Kozino in Kastelcem proti Kopru, v noči s srede na četrtek (4. in 5. november 2020) pa popolna zapora odseka med Črnim Kalom in Srminom v obe smeri vožnje zaradi nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih Kastelec in Dekani. Obvozi bodo urejeni po vzporedni regionalni cesti.

Gorenjska avtocesta

V nočeh s torka na sredo (3. in 4. november 2020) in s srede na četrtek (4. in 5. november 2020) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na odseku avtoceste A2 med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1. To pomeni, da sta na smernem vozišču proti Jesenicam dva pasova, proti Ljubljani pa je levi pas urejen po isti polovici avtoceste, desni pa po drugi polovici avtoceste (smernem vozišču proti Ljubljani) ob delovišču. Dela so v zaključni fazi, tako da bo v prihodnjih dneh stekla postopna odstranitev zapore, najprej na smernem vozišču proti Ljubljani.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Štajerska avtocesta

V petek, 30. oktobra 2020, med 6.30 in 19. uro bo zaprt priključek Šentilj v smeri proti Mariboru (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v tej smeri vožnje) zaradi preplastitve vozišča na območju priključka.

Pomurska avtocesta

Na odsekih pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Turniščem se zaključuje obnova 11,2 km smernih vozišč, avtocestnih objektov ter priključkov Murska Sobota in Lipovci. Promet bo do sobote popoldne, 31. oktobra 2020, potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Nato bo znova urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar le po voznih pasovih, saj bosta predvidoma do 13. novembra 2020 prehitevalna zaprta zaradi zaključnih del. Od sobote, 31. oktobra 2020, popoldne bosta znova odprta priključek Murska Sobota proti Lendavi (tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo) ter počivališče Murska Sobota jug (proti Lendavi), vključno z bencinskim servisom in servisno cesto.

Promet na odseku avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in cestninsko postajo Dragotinci je zaradi del odstranjevanja cestninske postaje preusmerjen na polovico avtoceste (smerno vozišče proti Mariboru), kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. V območju delovne zapore je hitrost omejena na 60 km/h. Ob posebnem dovoljenju in dogovoru z vodjo Avtocestne baze Murska Sobota se lahko skozi delovno zaporo izjemoma opravi izredni prevoz do skupne širine 3,20 m.

Kraška avtocesta

V ponedeljek in torek (2. in 3. november) bo zaradi del na vozišču oviran promet na območju razcepa Gabrk iz smeri Sežane proti Kopru.

Vipavska hitra cesta

Na delu odseka vipavske hitre ceste H4 med Selom in Vogrskim poteka obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos. Zaprta je polovica hitre ceste, promet je preusmerjen na drugo polovico hitre ceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje (več informacij). Delno je zaprt priključek Vogrsko (uvoz na avtocesto v smeri proti razcepu Nanos ter uvoz na avtocesto proti Italiji), obvoz je možen preko priključkov Selo ali Šempeter pri Gorici.

Ljubljana in okolica

Do nedelje, 1. novembra 2020, bo v nočnem času med 20. in 4.30 uro na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Bizovikom in razcepom Malence v pokritem vkopu Strmec v smeri proti Bizoviku zaradi del promet potekal po dveh prometnih pasovih.

Pred izvedbo izrednih prevozov skozi pokriti vkop Strmec v času delovnih zapor je obvezno preveriti prevoznost in se o morebitnih potrebnih ukrepih dogovoriti z vodjo vzdrževanja Avtocestne baze Ljubljana.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk. Vsi ostali lahko v Slovenijo vstopijo samo na kontrolnih točkah.

Ob koncih tedna je pričakovati povečan promet in čakalne dobe v obeh smereh. Aktualne informacije o poteku prometa preko mejnih prehodov so na voljo tukaj.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) natančno spremlja epidemiološko situacijo v Sloveniji in svetu ter oblikuje ocene epidemiološkega stanja v posamezni državi.

Vlada na tej podlagi določi seznam treh skupin držav (zeleni, rumeni, rdeči), za katere veljajo različna pravila pri prestopu državne meje.

Seznam držav:

Najnovejši ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa, ki omejujejo potovanje med regijami, so objavljeni tukaj.

Vreme

Po podatkih ARSO se obeta spremenljivo vreme z jutranjo meglo. Občasno bo deževalo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj