Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. januarja 2021

14.01.2021

V petek, 15. januarja 2021, začne v Sloveniji veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila nad 7,5 t na avtocesti A1 (Koper–Šentilj) v obe smeri vsak dan med 6. in 18. uro. Prehitevanje bo dovoljeno le v primeru, kadar so voznikom na voljo trije vozni pasovi v isto smer.

 

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

Do petka, 15. januarja 2021, so med 6. in 18. uro predvidene 15- do 20-minutne zaustavitve prometa skozi predor Karavanke zaradi miniranja predora in zagotovitve varnosti voznikov na avstrijski strani predora. Predor se občasno zapira tudi zaradi poostrenega nadzora potnikov proti Sloveniji. Pričakovati je daljše čakalne dobe, možni so zastoji.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Štajerska avtocesta

Na območju mejnega prehoda Šentilj proti Avstriji je vzpostavljena začasna prometna signalizacija za ureditev dodatnega prometnega pasu za tovorna vozila zaradi kontrole voznikov tovornih vozil in hitrejšega vstopa v sosednjo državo.

Istrska hitra cesta

Na istrski hitri cesti H5 je na območju nekdanjega mejnega prehoda Škofije proti Sloveniji vzpostavljena zapora prehitevalnega pasu zaradi izvajanja nadzora prometa. Dovoljeni so izredni prevozi do širine 3,50 m, za izredne prevoze večjih dimenzij je mogoč obvoz preko nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči.

Pomurska avtocesta

Do 1. aprila 2021 bo na delu odseka avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo spremenjena prometna ureditev zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Dragotinci. Promet proti Murski Soboti bo potekal po obnovljenih voznem in prehitevalnem pasu, proti Mariboru pa po voznem in delno zoženem prehitevalnem pasu.

 

Koristne informacije

Prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil

Od 15. januarja 2021 bo med 6. in 18. uro na celotni avtocesti A1 med Koprom in Šentiljem v obe smeri veljala prepoved prehitevanja za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t (več informacij).

Vinjete 2021

Od 1. decembra 2020 so naprodaj nove vinjete z letnico 2021 v turkizni barvi. Cene vinjet ostajajo nespremenjene od leta 2013, prav tako vrste vinjet in njihove ročnosti (več informacij).

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. V soboto bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V nedeljo se bo pooblačilo, popoldne ali zvečer bo v notranjosti pričelo rahlo snežiti. Na Primorskem bo čez vikend pihala burja.

V ponedeljek bo rahlo sneženje ponehalo, od torka do sobote bo sledilo suho vreme. V začetku tedna bo na Primorskem pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo pod lediščem, najvišje dnevne pa v notranjosti Slovenije okoli 0°C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj