Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. februarja 2021

18.02.2021

Zaradi sproščanja protikoronskih ukrepov so pogostejše jutranje in popoldanske prometne konice.

Med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani bo od 22. februarja do 19. marca zaprt odstavni pas zaradi sanacije brežine, promet bo urejen po dveh zoženih pasovih.

Po lanski obnovi zahodne cevi predora Golovec bo od predvidoma sredine marca do druge polovice maja 2021 v obnovi še sosednja, vzhodna cev predora.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Od 15. marca 2021 so predvidena dvomesečna sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev bo dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Obvoz za vozila nad 3,5 t največje dovoljene mase in izredne prevoze bo po severni, zahodni in južni ljubljanski obvoznici.

Gorenjska avtocesta

Do četrtka, 18. februarja 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brnikom in Vodicami proti Ljubljani promet potekal po enem pasu zaradi del (nadgradnja ograje).

Do četrtka, 18. februarja 2021, bo med 8. in 15.30 uro promet skozi predor Karavanke zaradi del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Od ponedeljka, 22. februarja 2021, do petka, 19. marca 2021, bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaprt odstavni pas zaradi sanacije brežine. Promet bo na razdalji približno 500 m urejen po dveh zoženih pasovih. V času uvozov vozil na gradbišče in izvozov z njega bo promet oviran.

Pomurska avtocesta

Do 1. aprila 2021 bo na delu odseka avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo spremenjena prometna ureditev zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Dragotinci. Promet proti Murski Soboti bo potekal po obnovljenih voznem in prehitevalnem pasu, proti Mariboru pa po voznem in delno zoženem prehitevalnem pasu.

 

Koristne informacije

Vinjete 2021

31. januarja 2021 se je iztekla veljavnost letnih vinjet z letnico 2020. Pri pooblaščenih prodajalcih so naprodaj nove vinjete z letnico 2021 v turkizni barvi. Cene vinjet ostajajo nespremenjene od leta 2013, prav tako vrste vinjet in njihove ročnosti (več informacij).

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek v jugozahodni in občasno tudi v osrednji in južni Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah.

V soboto in nedeljo bo v jugozahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo. Drugod bo pretežno jasno.

V ponedeljek bo več oblačnosti na Primorskem in Notranjskem, drugod bo povečini sončno. Od torka do petka bo povsod sončno in čez dan zelo toplo, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah nad 15 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj