Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. marca 2021

18.03.2021

Na štajerski avtocesti med Celjem in Slovenskimi Konjicami bodo do konca tedna na različnih odsekih potekala dela, zaradi katerih bo promet v območju delovnih zapor urejen le po enem pasu.

Dela bodo potekala tudi na primorski avtocesti med Uncem in Postojno proti Kopru (v soboto) ter med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani (v nedeljo in ponedeljek). Nadaljuje se tudi obnova jeklenih varnostnih ograj na gorenjski avtocesti med Brezjem in Lescami.

Med dvomesečno obnovo predora Golovec pričakujemo med jutranjimi in popoldanskimi prometnimi konicami močno povečan promet na celotni ljubljanski obvoznici, zato vam v tem času priporočamo izbiro alternativnih poti.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Predvidoma do 15. maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1: zjutraj sta dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

 

 

Predvidoma prihodnji teden bo stekla tudi rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici. Kolikor bo dovoljevala tehnologija izvajanja del, bo promet na avtocesti na območju priključka Letališka cesta urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V zadnji fazi del bo na območju priključka zaprta polovica avtoceste, promet pa bo preusmerjen na drugo polovico.  Priključek bo v času rekonstrukcije nadvoza zaprt.

Primorska avtocesta

V soboto, 20.  marca 2021, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru zaradi del (žlebičenje) zaprt vozni pas na razdalji približno 500 m.

V nedeljo in ponedeljek (21. in 22. marca 2021) bo na odseku primorske avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaradi del (žlebičenje) promet na razdalji približno 500 m potekal le po enem pasu.

Štajerska avtocesta

Do nedelje, 21. marca 2021, bodo potekala dnevna dela na odsekih štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Mariboru, med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani ter med priključkoma Celje in Celje vzhod proti Mariboru. Zaprt bo vozni oziroma prehitevalni pas, zaradi česar so v času prometnih konic možni zastoji.

Od torka, 23. marca 2021, do nedelje, 28. marca 2021, bodo potekala dnevna dela (preplastitve poškodovanih delov vozišča) na odsekih štajerske avtoceste A1 med Mariborom in Celjem, zaradi česar so v času prometnih konic možni zastoji: 

- v torek in sredo na delu odseku Slovenske Konjice–Dramlje proti Mariboru, promet bo urejen po enem pasu od 1. ure zjutraj do predvidoma 15. ure;

- v četrtek na dveh odsekih med Dramljami in priključkom Celje zahod proti Ljubljani, promet bo urejen po enem pasu od 8.30 do predvidoma 20. ure;

- v petek na dveh odsekih med Slovensko Bisrico in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani, promet bo urejen po enem pasu od 8.30 do predvidoma 20. ure;

- v soboto na delu odseka Dramlje–Celje vzhod proti Ljubljani, promet bo urejen po enem pasu od 6. do predvidoma 20. ure;

- v soboto in nedeljo na delu odseka Fram–Slovenska Bistrica proti Mariboru, promet bo urejen po enem pasu od 6. ure v soboto do predvidoma 19. ure v nedeljo;

- v nedeljo bo na priključku Celje zahod zaprt izvoz (smer Maribor–Ljubljana) od 6. do predvidoma 20. ure.

Gorenjska avtocesta

Do četrtka, 25. marca 2021, bo na različnih odsekih gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in Lescami v obeh smereh vožnje potekala menjava jeklene varnostne ograje, zaradi česar bo promet urejen le po enem pasu.

V nočeh med 15. in 19. marcem 2021 ter med 22. in 25. marcem 2021 bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Kraška avtocesta

Predvidoma od petka, 19. marca 2021, do sredine junija bodo na kraški avtocesti A3 na priključku Sežana zahod zaradi del zaprti izvoz iz smeri Gabrka ter uvoza na avtocesto v obe smeri, odprt bo le izvoz iz smeri Fernetičev.

Pomurska avtocesta

Od 21. marca do 23. aprila 2021 bo na delu odseka avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo zaradi odstranitve cestninske postaje Dragotinci promet na razdalji 4,5 km urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste, po enem pasu (širine 3,25 m) v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Varnostni pas – vez z življenjem

Uporaba varnostnega pasu je predpisan in nujni sestavni del varne vožnje, ki dokazano rešuje življenja. Dosledna uporaba varnostnega pasu zmanjša tveganje za smrt kar za polovico, skoraj za toliko se zmanjša tveganje hudih poškodb in skoraj za četrtino tveganje nastanka lažjih poškodb tako pri voznikih kot pri sopotnikih (več informacij).

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek dokaj sončno, zjutraj bo ponekod v osrednjih krajih nizka oblačnost. Popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod bo pihal severovzhodnik. V soboto bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno s posameznimi krajevnimi plohami. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, drugod severovzhodni veter. V nedeljo bo sončno in vetrovno.

V ponedeljek bo južno od nas ciklonsko območje, ki ne bo imelo večjega vpliva na vreme pri nas. V nadaljevanju tedna se bo od zahoda tudi k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, začel bo pritekati nekoliko toplejši zrak. V vsem obdobju kaže na večinoma suho in dokaj sončno vreme. V ponedeljek bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Od srede naprej bo postopno topleje.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj