Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. aprila 2021

25.03.2021

Trenutno potekajo vzdrževalna dela na štajerski avtocesti med Mariborom in Celjem, konec tedna tudi na primorski avtocesti med Brezovico in Logatcem.

Med obnovo predora Golovec pričakujemo med prometnimi konicami močno povečan promet na celotni ljubljanski obvoznici, zato v tem času priporočamo izbiro alternativnih poti.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Predvidoma do 15. maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1: zjutraj sta dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

Predvidoma do 15. julija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici. Kolikor bo dovoljevala tehnologija izvajanja del, bo promet na avtocesti na območju priključka Letališka cesta urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V zadnji fazi del bo na območju priključka zaprta polovica avtoceste, promet pa bo preusmerjen na drugo polovico.  Priključek bo v času rekonstrukcije nadvoza zaprt.

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 27. in 28. marca 2021, bo med 7. in 19. uro promet na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani potekal po enem pasu. V nedeljo bo enaka prometna ureditev tudi v smeri proti Kopru.

V nedeljo, 28. marca 2021, bo v primeru lepega vremena na odseku primorske avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaradi del (žlebičenje) zaprt prehitevalni pas.

V ponedeljek, 29. marca 2021, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru zaradi del (žlebičenje) zaprt prehitevalni pas.

Štajerska avtocesta

Do nedelje, 28. marca 2021, bodo potekala dnevna dela na odsekih štajerske avtoceste A1 med Mariborom in Celjem, zaradi česar so v času prometnih konic možni zastoji:

  • v četrtek, 25. marca 2021, med 8.30 in 20. uro med Dramljami in priključkom Celje zahod proti Ljubljani;
  • v petek, 26. marca 2021, med 8.30 in 20. uro med Slovensko Bistrico in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani;
  • v soboto, 27. marca 2021, med 6. in 20. uro na delu odseka med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani;
  • v soboto in nedeljo, 27. in 28. marca 2021, med 6. in 19. uro na delu odseka med Framom in Slovensko Bistrico proti Mariboru;
  • v nedeljo, 28. marca 2021, med 8. in 12. uro med Slovenskimi Konjicami in Dramljami (med predoroma Golo rebro in Pletovarje) v obeh smereh vožnje;
  • v nedeljo, 28. marca 2021, bo med 5. in 20. uro zaprt izvoz z avtoceste na priključku Celje zahod proti Ljubljani, obvoz bo urejen čez priključek Žalec.

V četrtek in petek, 25. in 26. marca 2021, ter v ponedeljek in torek, 29. in 30. marca 2021, bo med 8. in 18. uro na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in avstrijsko mejo (v četrtek, petek in torek v smeri proti Avstriji ter v ponedeljek v smeri proti Mariboru) oviran promet zaradi sanacije vozišča.

Gorenjska avtocesta

Od 29. marca 2021 do 1. aprila 2021 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Lipcami proti Jesenicam potekala menjava jeklene varnostne ograje, zaradi česar bo promet urejen le po enem pasu.

V ponedeljek, 29. marca 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 mimo priključka Podtabor (Tržič) proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi asfaltiranja pogorišča (posledica nesreče), promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

V torek, 30. marca 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med predorom Ljubno in priključkom Brezje proti Jesenicam zaprt vozni pas zaradi asfaltiranja in čiščenja odvodnjavanja, promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

V sredo, 31. marca 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 mimo priključka Brezje proti Jesenicam zaprt vozni pas zaardi asfaltiranja, promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Od četrtka, 25. marca 2021, do sobote, 27. marca 2021, bo na odsekih dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in priključkom Trebnje vzhod proti Ljubljani zaprt eden od pasov zaradi sanacije drenažnih asfaltov

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod; promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Do 23. aprila 2021 bo na delu odseka pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo zaradi odstranitve cestninske postaje Dragotinci promet na razdalji 4,5 km urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste, po enem pasu (širine 3,25 m) v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

Do 16. aprila 2021 po Sloveniji ob nedeljah in dela prostih dneh veljajo dodatne izjeme glede omejitve prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t. Omejitev bo kljub izjemam veljala v nedeljo in ponedeljek, 4. in 5 aprila. Tranzit skozi državo ni dovoljen. Omejitve v sosednjih državah ostajajo nespremenjene (več informacij).

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO v petek povečini sončno. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C. V soboto se bo oblačnost od zahoda povečala, popoldne bo predvsem na zahodu in jugu že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V noči na nedeljo se bo dež nekoliko okrepil in zajel večji del Slovenije in v nedeljo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo. Od ponedeljka do sobote bo suho in večinoma sončno vreme. Popoldanske temperature bodo večinoma med 15 in 22 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj