Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. aprila 2021

01.04.2021

Do sredine naslednjega tedna je zaradi velikonočnih praznikov pričakovati povečan promet iz Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško. Zaradi protikoronskih ukrepov so možne čakalne dobe na kontrolnih točkah pri prehajanju mej. V času obnove predora Golovec in priključka Letališka cesta je zlasti med prometnimi konicami pričakovati povečan promet na celotni ljubljanski obvoznici.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Predvidoma do 15. maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

Predvidoma do 15. julija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki med rekonstrukcijo nadvoza v celoti zaprt za promet (več informacij). V soboto in nedeljo, 3. in 4. aprila 2021, bodo na širšem območju priključka Letališka cesta vzpostavljene delne in popolne zapore. Temu bo v ponedeljek, 5. aprila 2021, po 15. uri sledilo zaprtje polovice avtoceste v območju priključka (smerno vozišče proti Šentjakobu) in preusmeritev prometa na drugo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Bizoviku), kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Takšna prometna ureditev bo veljala do 2. maja 2021.

Štajerska avtocesta

Od torka, 6. aprila 2021, do nedelje, 11. aprila 2021, bodo na štajerski avtocesti A1 potekala vzdrževalna dela (krpanje vozišča), zaradi česar bo promet v območju delovne zapore potekal po enem pasu:

  • v torek in sredo med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani ter med Framom in Slovensko Bistrico proti Mariboru,
  • v četrtek in petek med Framom in Slovensko Bistrico proti Mariboru,
  • v soboto in nedeljo na območju priključka Slovenska Bistrica sever proti Mariboru (zaprta bosta tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v tej smeri).

Dolenjska avtocesta

Od srede, 7. aprila 2021, do nedelje, 11. aprila 2021, bodo na delih odsekov dolenjske avtoceste A2 med Grosupljem in razcepom Malence proti Ljubljani vzpostavljene delne zapore zaradi sanacije vozišča, promet v območju zapore bo urejen le po enem pasu. V sredo in četrtek bo zaradi del zaprt izvoz z avtoceste na priključku Šmarje - Sap proti Ljubljani, obvoz bo urejen čez priključek Grosuplje zahod (Cikava).

Gorenjska avtocesta

Do četrtka, 1. aprila 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Lipcami proti Avstriji promet potekal le po enem pasu zaradi menjave jeklene varnostne ograje.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Primorska avtocesta

V sredo in četrtek, 7. in 8. aprila 2021, bo med 7. in 19. uro na odsekih primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Ljubljani ter med Postojno in Razdrtim proti Kopru promet potekal po enem pasu zaradi krpanja vozišča.

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Do 23. aprila 2021 bo na delu odseka pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo zaradi odstranitve cestninske postaje Dragotinci promet na razdalji 4,5 km urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste, po enem pasu (širine 3,25 m) v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

Do 16. aprila 2021 po Sloveniji ob nedeljah in dela prostih dneh veljajo dodatne izjeme glede omejitve prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t. Omejitev bo kljub izjemam veljala v nedeljo in ponedeljek, 4. in 5 aprila. Tranzit skozi državo ni dovoljen. Omejitve v sosednjih državah ostajajo nespremenjene (več informacij).

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek dopoldne večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V notranjosti bo zapihal veter vzhodnih smeri. V noči na soboto bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj večinoma ponehal. Čez dan se bo delno razjasnilo, možna bo še kakšna manjša ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter severnih smeri. Hladneje bo. V nedeljo bo povečini sončno in še razmeroma hladno.

V ponedeljek bo sprva še precej jasno. Jutro bo hladno, temperatura zraka bo tudi po nižinah okoli 0 °C. Popoldne bo oblačnost na zahodu Slovenije naraščala, krepil se bo jugozahodni veter. V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se lahko spusti vse do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Vremenska napoved je še negotova. Od srede do petka kaže na razmeroma hladno in spremenljivo vreme, popoldne bodo možne plohe.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj