Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. aprila 2021

08.04.2021

Konec tega tedna bosta zaprta odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter odsek vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim v obe smeri vožnje (več informacij). Obvoz bo urejen po vzporednih državnih cestah.

Delovne zapore bodo v prihodnjih dneh tudi na štajerski avtocesti med Celjem in Mariborom, na gorenjski avtocesti med Podtaborom in Lipcami ter na dolenjski avtocesti med Grosupljem in razcepom Malence proti Ljubljani.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od petka, 9. aprila 2021, od 8. ure do sobote, 10. aprila 2021, predvidoma do 20. ure bo na primorski avtocesti A1 na delu odseka med Postojno in Razdrtim proti Kopru zaprt vozni pas zaradi preplastitve vozišča, promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

V soboto, 10. aprila 2021, bo od 7. ure do predvidoma 20. ure na primorski avtocesti A1 na delu odseka med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi preplastitve vozišča, promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

Štajerska avtocesta

Od petka, 9. aprila 2021, od 20. ure do ponedeljka, 12. aprila 2021, do 5. ure bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi rednih vzdrževalnih del. Zaprti bodo tudi uvoz na avtocesto na priključku Vransko proti Ljubljani, uvoz in izvoz na priključku Trojane proti Ljubljani, uvoz na priključku Trojane proti Mariboru ter izvoz na priključku Blagovica proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Po končanih delih bodo sledile zapore posameznih pasov na območju mostu Bolska (pred predorom Ločica proti Ljubljani) zaradi zamenjave dilatacije. Voznike izrednih prevozov pozivamo, da se pravočasno informirajo o razpoložljivi širini vozišča.

Do nedelje bodo na štajerski avtocesti A1 potekala vzdrževalna dela (krpanje vozišča), zaradi česar bo promet v območju delovne zapore potekal po enem pasu:

  • v četrtek in petek (8. in 9. aprila 2021) med priključkom Maribor jug in Framom proti Ljubljani ter med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani;
  • v četrtek in soboto (8. in 10. aprila 2021) med Framom in priključkom Slovenska Bistrica jug proti Mariboru;
  • v nedeljo (11. aprila 2021) bosta do 20. ure zaprta uvoz in izvoz na priključku Slovenska Bistrica sever proti Mariboru.

Vipavska hitra cesta

Od sobote, 10. aprila 2021, do nedelje, 11. aprila 2021, do poznih popoldanskih ur bo zaprt odsek vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom v obe smeri vožnje zaradi postavitve zapore v okviru načrtovane trimesečne obnove trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Od nedelje zvečer, 11. aprila 2021, bo promet v obe smeri vožnje predvidoma tri tedne potekal le po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta. Sledi zapora posamezne polovice hitre ceste, promet bo na razdalji približno 2 km urejen dvosmerno po polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Ljubljanska obvoznica

Predvidoma do 15. maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

Predvidoma do 15. julija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo med rekonstrukcijo nadvoza zaprt za promet (več informacij). Do predvidoma 2. maja 2021 bo zaprta polovica avtoceste v območju priključka (smerno vozišče proti Šentjakobu / Štajerski), promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Bizoviku / Dolenjski), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V sredo, 14. aprila 2021, bo na priključku Jesenice zahod na izvozu na tovorni plato proti Avstriji zaprt vozni pas zaradi menjave varnostne ograje.

Od četrtka do sobote (od 15. do 17. aprila 2021) bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjami in Podtaborom proti Avstriji zaprt prehitevalni pas zaradi čiščenja usedalnikov sredinskega odvodnjavanja.

V nočeh med 14. in 16. aprilom 2021 bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi pranja predora potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

V soboto, 17. aprla 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Šmartnim in Vodicami proti Kranju zaprt vozni pas zaradi preplastitve vozišča, promet bo na razdalji nekaj sto metrov urejen po prehitevalnem pasu.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

V sredo in četrtek, 14. in 15. aprila 2021, bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med priključkoma Šmarje - Sap in Grosuplje zahod proti Ljubljani zaradi preplastitve zaprt vozni pas med 8. uro zjutraj in predvidoma 23. uro, promet bo na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen po prehitevalnem pasu. Na priključku Šmarje - Sap bo v tem času zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Novega mesta proti Ljubljani, obvoz bo voden čez priključek Grosuplje zahod (Cikava).

V sredo, četrtek in petek, 14., 15. in 16. aprila 2021, bo na dolenjski avtocesti A2 med priključkoma Trebnje zahod in Bič proti Ljubljani (v sredo hkrati predvidoma tudi proti Novemu mestu) zaradi preplastitve promet med 2. uro zjutraj in predvidoma 23. uro na razdalji približno 1 km urejen samo po enem pasu.

V soboto, 17. aprila 2021, ter v ponedeljek, 19. aprila 2021, bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med priključkoma Bič in Trebnje zahod proti Novemu mestu zaradi preplastitve zaprt vozni pas med 2. uro zjutraj in predvidoma 23. uro, promet bo na razdalji približno 1 km urejen samo po prehitevalnem pasu.

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Do 23. aprila 2021 bo na delu odseka pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo zaradi odstranitve cestninske postaje Dragotinci promet na razdalji 4,5 km urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste, po enem pasu (širine 3,25 m) v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Varno z motorjem

Do 11. aprila 2021 bodo policisti poostreno nadzirali voznike enoslednih motornih vozil (več informacij). Motoriste in mopediste pozivamo, naj ne precenjujejo svojih motorističnih izkušenj in ne podcenjujejo razmer na vozišču. Na začetku motoristične sezone je namreč asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Poleg tega se morajo zavedati, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni prejšnjega leta. Zato naj nikar ne preskočijo priprav in z vožnjo začnejo počasi.

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO se bo v petek zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, drugod bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter. V soboto in nedeljo bo zmerno, v zahodnih krajih občasno tudi pretežno oblačno. Tam bo predvsem v nedeljo občasno rahlo deževalo.

V ponedeljek bo ob jugozahodnem vetru na severovzhodu razmeroma sončno, drugod bo več oblačnosti. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V torek bodo padavine zajele vso Slovenijo, od srede do petka pa bo spet povečini suho vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj