Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. aprila 2021

15.04.2021

Konec tega tedna bo zaprt odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti.

Delovne zapore bodo prihodnje dni tudi na štajerski avtocesti med Celjem in Žalcem proti Ljubljani ter med Slovensko Bistrico in Framom, na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru, v Ljubljani med Brodom in Šmartnim proti Kranju in na dolenjski avtocesti med Trebnjem in Bičem proti Ljubljani.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Do četrtka, 15. aprila 2021, do 22. ure bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Blagovico in počivališčem Lukovica proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu. 

Od petka, 16. aprila 2021, od 20. ure do ponedeljka, 19. aprila 2021, do 5. ure bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi rednih vzdrževalnih del (dela v predorih in zamenjava mostne dilatacije). Zaprti bodo tudi uvoz na avtocesto na priključku Vransko proti Ljubljani, uvoz in izvoz na priključku Trojane proti Ljubljani, uvoz na priključku Trojane proti Mariboru ter izvoz na priključku Blagovica proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Voznike izrednih prevozov pozivamo, da se pravočasno informirajo o razpoložljivi širini vozišča.

Do nedelje bodo na štajerski avtocesti A1 potekala vzdrževalna dela (krpanje vozišča), zaradi česar bo promet v območju delovne zapore potekal po enem pasu:

  • v petek in soboto, 16. in 17. aprila 2021, od 7.30 do 18. ure med Celjem in Žalcem proti Ljubljani;
  • v soboto, 17. aprila 2021, od 1. do 22. ure med Slovensko Bistrico in Framom v obeh smereh vožnje;
  • v nedeljo, 18. aprila 2021, bo od 7. do 18. ure zaprt priključek Celje zahod.

Primorska avtocesta

V četrtek, 15. aprila 2021, bo med 7.30 in 20. uro na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru zaprt vozni pas zaradi preplastitve vozišča.

Od petka, 16. aprila 2021, od 7.30 ure do sobote, 17. aprila 2021, do 20. ure bo na primorski avtocesti A1 na delu odseka med Postojno in Razdrtim proti Kopru zaprt vozni pas zaradi preplastitve vozišča.

Ljubljana in okolica

V soboto, 17. aprila 2021, med 5. in 23. uro bo promet na odseku avtoceste A1 med Brodom in Šmartnim proti Kranju potekal po enem pasu.

Predvidoma do 15. maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

Predvidoma do 15. junija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo med rekonstrukcijo nadvoza zaprt za promet (več informacij). Do 2. maja 2021 bo zaprta polovica avtoceste v območju priključka (smerno vozišče proti Šentjakobu), promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Bizoviku), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V četrtek, 15. aprila 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjami in Podtaborom proti Avstriji zaprt prehitevalni pas zaradi čiščenja usedalnikov sredinskega odvodnjavanja.

V nočeh med 19. in 23. aprilom 2021 bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi del na avstrijski strani potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do četrtka, 15. aprila 2021, bo med 8. in 23. uro na odseku dolenjske avtoceste A2 med priključkoma Šmarje - Sap in Grosuplje zahod proti Ljubljani zaradi preplastitve zaprt vozni pas, promet bo na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen po prehitevalnem pasu. Na priključku Šmarje - Sap bo v tem času zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Novega mesta proti Ljubljani, obvoz bo voden čez priključek Grosuplje zahod (Cikava).

Do petka, 16. aprila 2021, bo med 2. in 23. uro na dolenjski avtocesti A2 med priključkoma Trebnje zahod in Bič proti Ljubljani promet na razdalji približno 1 km urejen samo po enem pasu zaradi preplastitve vozišča.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnove trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Trenutno promet v obe smeri vožnje v razdalji približno 2 km poteka le po voznih pasovih, saj sta prehitevalna zaprta. V naslednjih fazah obnove bosta sledili zapori posameznih polovic hitre ceste (več informacij).

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Do 20. aprila 2021 bo na delu odseka pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo zaradi odstranitve cestninske postaje Dragotinci promet na razdalji 4,5 km urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste, po enem pasu (širine 3,25 m) v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek pretežno jasno, popoldne v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. V soboto bo na Primorskem delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. V ponedeljek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Od torka do sobote bo več sončnega vremena, a kakšna popoldanska ploha bo vseeno možna.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj