Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. aprila 2021

22.04.2021

Konec tedna je zaradi začetka šolskih počitnic in sproščanja protikoronskih ukrepov pričakovati povečan promet proti turističnim krajem. Zaradi omejitev tovornega prometa nad 7,5 t med prazniki bo v ponedeljek in sredo pred mejnimi prehodi več tovornih vozil kot običajno. Med ponedeljkom in četrtkom bo ponoči med 22. in 5. uro popolna zapora predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na štajerski avtocesti A1 bodo v prihodnjih dneh potekala vzdrževalna dela (sanacija vozišča), zaradi česar bo promet v območju delovne zapore potekal po enem pasu:

 • v četrtek, 22. aprila 2021, med Krtino in Domžalami proti Mariboru;
 • v petek, 23. aprila 2021, od 9. do 22. ure med Blagovico in Krtino proti Ljubljani;
 • od petka, 23. aprila 2021, od 19. ure do sobote, 24. aprila 2021, do 18. ure med Vranskim in Trojanami v obe smeri vožnje (zaprta bosta tudi uvoza na avtocesto na priključku Trojane);
 • od petka, 23. aprila 2021, od 22. ure do sobote, 24. aprila 2021, do 22. ure med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani;
 • v soboto, 24. aprila 2021, od 5. do 22. ure med Domžalami in Blagovico proti Mariboru;
 • od sobote, 24. aprila 2021, od 7. ure do ponedeljka, 26. aprila 2021, do 20. ure med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami v obe smeri vožnje;
 • v nedeljo, 25. aprila 2021, od 5. do 24. ure med Krtino in Blagovico proti Mariboru (zaprt bo tudi uvoz na priključku Krtina proti Mariboru).

V petek, 23. aprila 2021, bodo stekla pripravljalna dela v okviru načrtovane obnove viadukta Kresnica na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico. Zaradi izvedbe križnega prehoda, ki bo v času zaprtja posameznega smernega vozišča omogočal prehod vozilom z ene polovice avtoceste na drugo, bo promet predvidoma do 30. aprila proti Avstriji urejen po dveh prometnih pasovih, proti Mariboru pa zgolj po enem.

V nedeljo, 25. aprila 2021, med 4. in 9. uro bo zaprt odsek štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaradi del v predoru Golo rebro. Obvoz bo urejen po državni cesti Slovenske Konjice–Celje.

Do 12. maja 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Mariboru promet potekal po dveh zoženih pasovih zaradi sanacije protihrupne ograje.

Primorska avtocesta

Na primorski avtocesti A1 bodo v prihodnjih dneh med 7.30 in 21. uro potekala vzdrževalna dela, zaradi česar bo promet v območju delovne zapore potekal po enem pasu:

 • v četrtek, 22. aprila 2021, med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru;
 • v petek in soboto, 23. in 24. aprila 2021, med Postojno in razcepom Nanos proti Kopru;
 • v soboto in nedeljo, 24. in 25. aprila 2021, med Uncem in Logatcem proti Ljubljani;
 • v ponedeljek in torek, 26. in 27. aprila 2021, med Postojno in Uncem proti Ljubljani.

V soboto 24. aprila 2021, bosta po 8. uri na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru na območju viadukta Ravbarkomanda zaprta vozni in odstavni pas zaradi pregleda objekta.

Ljubljana in okolica

V treh zaporednih nočeh med 26. in 29. aprilom 2021 bo med 22. in 5. uro popolna zapora predora Golovec zaradi testiranja opreme v desni, že obnovljeni cevi. To pomeni, da bo ves promet preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

V nedeljo, 25. aprila 2021, bo med 4. in 22. uro na vzhodni ljubljanski obvoznici A1 na priključku Ljubljana vzhod (Zaloška cesta) zaradi preplastitve zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Golovca. Obvoz bo voden čez predhodni priključek Bizovik (Litijska cesta).

Predvidoma do druge polovice maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

Predvidoma do sredine junija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo med rekonstrukcijo nadvoza zaprt za promet (več informacij). Do 2. maja 2021 bo zaprta polovica avtoceste v območju priključka (smerno vozišče proti Šentjakobu), promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Bizoviku), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V nočeh med 26. in 30. aprilom 2021 bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do petka, 23. aprila 2021, bodo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Novim mestom in Dobruško vasjo v obeh smereh vožnje na različnih lokacijah potekala vzdrževalna dela.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Trenutno promet v obe smeri vožnje v razdalji približno 2 km poteka le po voznih pasovih, saj sta prehitevalna zaprta. V naslednjih fazah obnove bosta sledili zapori posameznih polovic hitre ceste (več informacij).

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo je v obe smeri vožnje zaprt prehitevalni pas.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO v petek povečini sončno, zjutraj in dopoldne bo predvsem v osrednji Sloveniji nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, v nedeljo popoldne se bo oblačnost povečala.

V ponedeljek se bo oblačnost zgostila in pričelo bo deževati. V torek in sredo bo oblačno in deževno, dež bo v sredo do večera predvidoma ponehal. Od četrtka do sobote bo spremenljivo s popoldanskimi plohami.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj