Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. maja 2021

29.04.2021

Konec tedna je zaradi prvomajskih praznikov pričakovati povečan promet proti Hrvaški, slovenski obali in drugim turističnim krajem. Zaradi omejitev tovornega prometa nad 7,5 t med prazniki bo v petek in ponedeljek pred mejnimi prehodi več tovornih vozil kot običajno.

Začenjata se obnovi viadukta Kresnica na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico ter dokončanje obnove pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. V nočeh s sobote na nedeljo in s prihodnjega četrtka na petek bosta popolni zapori predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico poteka načrtovana obnova viadukta Kresnica. Do 30. aprila 2021 bo promet proti Avstriji urejen po dveh prometnih pasovih, proti Mariboru pa zgolj po enem (zaradi izvedbe križnega prehoda, ki bo v času zaprtja posameznega smernega vozišča omogočal prehod vozilom z ene polovice avtoceste na drugo). Med 30. aprilom in 3. majem 2021 bosta znova zagotovljena dva prometna pasova v vsako smer vožnje. Od predvidoma 4. maja 2021 bo promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen po dveh pasovih proti Šentilju (Avstriji) in po enem proti Mariboru.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Do četrtka, 6. maja 2021, bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Blagovico in Krtino proti Mariboru potekal po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

Do 12. maja 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Mariboru promet potekal po dveh zoženih pasovih zaradi sanacije protihrupne ograje.

Pomurska avtocesta

Od ponedeljka, 3. maja 2021, do sredine junija bodo potekala dela na odsekih pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem. Gre za zamenjavo dilatacij na premostitvenih objektih – mostovih, ki v okviru lanske obnove ni bila zaključena zaradi težav pri dobavi materiala iz tujine. V času del bo promet na razdalji približno 6 km urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Na priključku Murska Sobota ne bo možno vključevanje na avtocesto proti Mariboru, obvoz bo voden čez priključek Lipovci.

Začasen prehod bo omogočil nemoteno obratovanje in dostop do bencinskega servisa Murska Sobota sever, počivališča Murska Sobota sever (kjer je 220 parkirnih mest za težka vozila) ter izvoza Murska Sobota v smeri Lipovci.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo je v obe smeri vožnje zaprt prehitevalni pas.

Ljubljana in okolica

Predvidoma do sredine maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

V nočeh s sobote na nedeljo (3. in 4. maja 2021) in s četrtka na petek (6. in 7. maja 2020) bosta med 22. in 5. uro popolni zapori predora Golovec zaradi testiranja opreme v desni, že obnovljeni cevi. Ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

Predvidoma do začetka junija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo med rekonstrukcijo nadvoza zaprt za promet (več informacij). Zaradi del je zaprta polovica avtoceste v območju priključka, promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V noči s torka na sredo (4. in 5. maja 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Od 3. do 7. maja 2021 bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Trebnjem in Novim mestom večje število nočnih zapor zaradi nujnih vzdrževalnih del na voziščni konstrukciji, in sicer:

  • v ponedeljek in torek, 3. in 4. maja 2021, med priključkom Novo mesto zahod in Mirno pečjo;
  • v sredo in četrtek, 5. in 6. maja 2021, med priključkoma Trebnje vzhod in Trebnje zahod;
  • v petek, 7. maja 2021, med Kronovim in priključkom Novo mesto vzhod.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet v obe smeri vožnje v razdalji približno 2 km poteka le po voznih pasovih, saj sta prehitevalna zaprta. Predvidoma v prvem tednu maja bo promet v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje (več informacij).

Med 3. in 6. majem 2021 bo od 7.30 do večernih ur promet na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Razdrtim proti Ljubljani urejen samo po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek na vzhodu deloma sončno, na zahodu pa spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine, popoldne pa lahko kakšna ploha ali nevihta nastane tudi na vzhodu. V soboto bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V nedeljo bo na zahodu spet več padavin, na vzhodu pa bo povečini sončno in večji del dneva še suho.

V ponedeljek bo sprva še oblačno s padavinami, ki bodo čez dan ponehale, hladneje bo. V torek in sredo bo večinoma suho in deloma jasno, več jasnine bo na vzhodu Slovenije, spet bo topleje. Od četrtka do sobote se verjetnost za padavine zlasti v zahodni polovici Slovenije spet nekoliko poveča. Predvidoma se bo ozračje še nekoliko ogrelo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj