Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 13. maja 2021

06.05.2021

Konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prav tako konec tedna bo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu. V nočeh s četrtka na petek in s ponedeljka na torek bosta popolni zapori predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od petka, 7. maja 2021, od 20. ure do ponedeljka, 10. maja 2021, do 5. ure bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi rednih vzdrževalnih del (dela v predorih in zamenjava mostne dilatacije). Zaprti bodo tudi uvoz na avtocesto na priključku Blagovica proti Mariboru, uvoz in izvoz na priključku Trojane proti Mariboru, uvoz na priključku Trojane proti Ljubljani ter izvoz na priključku Vransko proti Mariboru. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi skozi popolno zaporo ne bodo mogoči.

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico poteka načrtovana obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Mariboru in po dveh v smeri Šentilja.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Do četrtka, 6. maja 2021, bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Blagovico in Krtino proti Mariboru potekal po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

Do 12. maja 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Mariboru promet potekal po dveh zoženih pasovih zaradi sanacije protihrupne ograje.

Ljubljana in okolica

V soboto, 8. maja 2021, bo promet med predorom Debeli hrib in priključkom Ljubljana jug iz smeri Dolenjske proti Primorski potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

V nedeljo, 9. maja 2021, bo na južni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana center in Ljubljana zahod (Vič) proti razcepu Kozarje oziroma Primorski zaprt vozni pas. Zaprt bo tudi izvoz na priključku Ljubljana Vič iz smeri Barja, obvoz bo urejen čez priključek Ljubljana Brdo.

promet mimo priključka Ljubljana Vič iz smeri Primorske proti Dolenjski potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča. V tej smeri bo na priključku Ljubljana Vič zaprt tudi izvoz z avtoceste, obvoz bo voden preko priključka Ljubljana Brdo.

Predvidoma do druge polovice maja 2021 potekajo sanacijska dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje (več informacij).

V nočeh s četrtka na petek (6. in 7. maja 2021) in s ponedeljka na torek (10. in 11. maja 2021) bosta med 22. in 5. uro popolni zapori predora Golovec zaradi testiranja opreme v desni, že obnovljeni cevi. Ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

Predvidoma do sredine junija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo med rekonstrukcijo nadvoza zaprt za promet (več informacij). Zaradi del je  zaprta polovica avtoceste v območju priključka, promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 8. in 9. maja 2021, bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

Do 7. maja 2021 bodo potekala pranja predorov Kastelec, Dekani in Markovec, zaradi česar bo zaprt posamezen pas neposredno pred predorom in v predoru.

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do 7. maja 2021 bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Trebnjem in Novim mestom večje število nočnih zapor zaradi nujnih vzdrževalnih del na voziščni konstrukciji, in sicer:

  • v četrtek, 6. maja 2021, med priključkoma Trebnje vzhod in Trebnje zahod;
  • v petek, 7. maja 2021, med Kronovim in priključkom Novo mesto vzhod.

Pomurska avtocesta

Do sredine junija bodo potekala dela na odsekih pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem. Gre za zamenjavo dilatacij na premostitvenih objektih – mostovih, ki v okviru lanske obnove ni bila zaključena zaradi težav pri dobavi materiala iz tujine. V času del bo promet na razdalji približno 6 km urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Na priključku Murska Sobota ne bo možno vključevanje na avtocesto proti Mariboru, obvoz bo voden čez priključek Lipovci.

Začasen prehod bo omogočil nemoteno obratovanje in dostop do bencinskega servisa Murska Sobota sever, počivališča Murska Sobota sever (kjer je 220 parkirnih mest za tovorna vozila) ter izvoza Murska Sobota v smeri Lipovci.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo je v obe smeri vožnje zaprt prehitevalni pas.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje (več informacij).

Do četrtka, 6. maja 2021, bo od 7.30 do večernih ur promet na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Razdrtim proti Ljubljani urejen samo po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek oblačno. Na zahodu in severu se bodo že zjutraj začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo čez dan krepile in razširile nad večji del Slovenije. V noči na soboto bo dež povsod ponehal. V soboto bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V nedeljo bo pretežno jasno in čez dan topleje.

V ponedeljek bo sončno in toplo, zapihal bo jugozahodni veter. V torek bo v zahodni polovici Slovenije pričelo deževati, na vzhodu pa bo še delno jasno in toplo. V sredo bo verjetno nekaj dežja po vsej Sloveniji, od četrtka do sobote pa bo spremenljivo vreme, predvsem popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj