Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 20. maja 2021

13.05.2021

V noči s četrtka na petek bo popolna zapora predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico. Na priključku Ljubljana vzhod je zaprt izvoz iz smeri Zadobrove na Zaloško cesto. V soboto bo zaprt priključek Trebnje zahod.

Na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico poteka obnova viadukta Kresnica. Dela se nadaljujejo tudi na vipavski hitri cesti med Vogrskim in Selom ter na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Turniščem.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do 23. maja 2021 bodo potekala dela v vzhodni cevi predora Golovec, ki bo v času del zaprta za ves promet. Po končani sanaciji cevi 16. maja 2021 bo namreč sledila še četrta faza del, ki je bila prvotno predvidena v mesecu juniju (več informacij). Skozi sosednjo cev je dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 t največje dovoljene mase. Urejen je z menjavanjem pasov po sistemu 2+1, in sicer sta zjutraj dva pasova v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, popoldne pa obratno. V času jutranjih in popoldanskih konic je pričakovati zastoje.

V noči s četrtka na petek (13. in 14. maja 2021) bo med 22. in 5. uro popolna zapora predora Golovec zaradi testiranja opreme v desni, že obnovljeni cevi. Ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

Predvidoma do začetka junija 2021 bo potekala rekonstrukcija priključka Letališka cesta na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo med rekonstrukcijo nadvoza zaprt za promet (več informacij). Zaradi del je  zaprta polovica avtoceste v območju priključka, promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

Na priključku Ljubljana vzhod (Zaloška cesta) je iz smeri Zadobrove proti predoru Golovec zaprt izvoz z avtoceste, obvoz je voden čez priključek Ljubljana Bizovik (Litijska cesta).

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 7. junija 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Mariboru in po dveh v smeri Šentilja.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Dolenjska avtocesta

V soboto, 15. maja 2021, bo zaprt priključek Trebnje zahod (od rondoja do križišča). Obvoz bo urejen čez priključek Trebnje vzhod.

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje (več informacij).

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Gančani proti Lendavi je zaprt prehitevalni pas.

Do sredine junija bodo potekala dela na odsekih pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem (več informacij). Promet na razdalji približno 6 km je urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Na priključku Murska Sobota ni mogoče vključevanje na avtocesto proti Mariboru, obvoz je voden čez priključek Lipovci.

Začasen prehod omogoča nemoteno obratovanje in dostop do bencinskega servisa Murska Sobota sever, počivališča Murska Sobota sever (z 220 parkirnimi mesti za tovorna vozila) ter izvoza Murska Sobota v smeri Lipovci.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek pretežno oblačno, krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo čez dan od zahoda razširile nad večji del Slovenije. V soboto in nedeljo bo še nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami.

V ponedeljek kaže na oblačno in deževno vreme. V torek bodo padavine najverjetneje ponehale, razjasnilo se bo. Popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. Spremenljivo s krajevnimi padavinami bo najverjetneje tudi v četrtek, potem pa se verjetnost za padavine zmanjša. Postopno bo več sonca.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj