Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 10. junija 2021

03.06.2021

Od sobote zvečer do nedelje opoldne bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru. Konec tedna bo zaradi spreminjanja zapore zaprt tudi odsek vipavske hitre ceste med Vogrskim in Selom. V prihodnjih dneh bo tudi nekaj nočnih zapor zaradi del v predorih. 

Konec tega tedna bo lahko na promet iz smeri Hrvaške proti Avstriji vplival zaključek binkoštnih počitnic v delu Nemčije (Bavarska in Baden-Württemberg) in podaljšanega konca tedna v Avstriji in Švici, kjer je v četrtek, 3. junija 2021, praznik. 

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V noči s četrtka na petek (3. in 4. junija 2021) bo med 20. in 5. uro zaprt predor Šentvid proti Kranju (v smeri Koseze–Šentvid) zaradi pranja predorske cevi. Med 21. in 24. uro bo tudi kratkotrajna popolna zapora izvozne rampe iz smeri Broda na Celovško cesto. Obvoz bo urejen po severni obvoznici in Celovški cesti.

V noči s četrtka na petek (3. in 4. junija 2021) bo med 22. in 5. uro zaprt odsek ljubljanske vzhodne obvoznice A2 med razcepom Malence in Bizovikom proti Zadobrovi (Štajerski) zaradi testiranja elektro-strojne opreme v vzhodni cevi predora Golovec. Promet iz smeri Dolenjske bo preusmerjen čez južno ljubljansko obvoznico, iz smeri južne obvoznice (Rudnika) pa bo voden do priključka Šmarje - Sap, kjer bo označen obvoz proti Ljubljani.

V noči s srede na četrtek (9. in 10. junija 2021) pa bo med 22. in 5. uro zaradi testiranja zaprt odsek ljubljanske vzhodne obvoznice A2 med razcepom Malence in Bizovikom proti Rudniku (Dolenjski), saj bo zaprta zahodna cev predora Golovec.

Predvidoma do 24. junija 2021 bo zaradi del zaprt priključek Letališka cesta (Industrijska cona Moste – BTC).

Na priključku Ljubljana vzhod (Zaloška cesta) je iz smeri Zadobrove proti predoru Golovec zaprt izvoz z avtoceste, obvoz je voden čez priključek Ljubljana Bizovik (Litijska cesta).

Štajerska avtocesta

Od sobote, 5. junija 2021, od 21. ure do nedelje, 6. junija 2021, do 12. ure bo zaprt odsek štajerske avtoceste med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru zaradi intervencijske sanacije vozišča v predoru Pletovarje. Zaprta bosta tudi priključka Celje vzhod in Dramlje. Obvoz bo urejen po cesti Celje–Slovenske Konjice.

V soboto, 5. junija 2021, bo med 4. in 20. uro promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Mariboru potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena na drug datum.

Predvidoma do sredine julija 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Gorenjska avtocesta

Od sobote, 5. junija 2021, od 6. ure do nedelje, 6. junija 2021, do 22. ure bo promet na odseku gorenjske avtoceste A2 med Šmartnim in Vodicami proti Kranju potekal le po enem pasu zaradi popravila vozišča. Promet v območju zapore bo omejen na 60 km/h.

Predvidoma do 8. junija 2021 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lipcami in Lescami proti Ljubljani na območju galerije Moste zaprt vozni pas zaradi menjave varnostne ograje.

Predvidoma do konca junija bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Lipcami proti Jesenicam zaprt vozni pas zaradi rekonstrukcije nadvoza železniške proge in menjave oz. popravila varnostnih ograj ob cestišču avtoceste.

V noči s srede na četrtek (9. in 10. junija 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Primorska avtocesta

V noči s četrtka na petek (3. in 4. junija 2021), bo med 20. in 4. uro promet na odsekih primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru ter med Logatcem in Uncem proti Kopru potekal le po enem pasu zaradi popravila jeklene varnostne ograje.

Vipavska hitra cesta

Od sobote, 5. junija 2021, od 5. ure do nedelje, 6. junija 2021, popoldne bo zaradi spreminjanja zapore popolna zapora odseka vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom. Promet bo preusmerjen na vzporedno državno cesto. Obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček bo sicer trajala do sredine julija 2021, po spremembi tipa zapore bo promet spet preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje 

Kraška avtocesta

Predvidoma do 5. junija 2021 bo na odseku kraške avtoceste A3 med priključkoma Sežana vzhod in Sežana zahod proti Ljubljani oziroma Kopru zaprt prehitevalni pas zaradi nujne sanacije v predoru Tabor. Izredni prevozi širine nad 3,75 m so mogoči le ob predhodni najavi.

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Dolenjska avtocesta

V četrtek, 3. junija 2021, bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Višnjo Goro in Ivančno Gorico proti Novemu mestu zaprt prehitevalni pas.

Pomurska avtocesta

Do 7. junija 2021 bodo potekala dela na odsekih pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem (več informacij). Promet na razdalji približno 6 km je urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Na priključku Murska Sobota ni mogoče vključevanje na avtocesto proti Mariboru, obvoz je voden čez priključek Lipovci.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe ali nevihte. V soboto bo dopoldne še precej jasno, proti poldnevu in popoldne pa spremenljivo oblačno, v notranjosti Slovenije bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo padavine, predvsem plohe in nevihte.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, predvsem plohami. Od torka do petka bo prevladovalo sončno vreme, padavine bodo manj verjetne, predvsem bodo možne popoldanske plohe ali nevihte.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj