Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 17. junija 2021

10.06.2021

Konec tedna se obeta povečan promet od Avstrije proti Istri oziroma Hrvaški. Možne so zgostitve v času prometnih konic na območju delovnih zapor in na ljubljanskem obroču. Čakalne dobe je pričakovati na bolj obremenjenih mejnih prehodih.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V noči na petek (10. in 11. junija 2021), v noči na ponedeljek (13. in 14. junija 2021) in v noči na torek (14. in 15. junija 2021) bo med 22. in 5. uro zaprt odsek ljubljanske vzhodne obvoznice A2 med razcepom Malence in Bizovikom v obe smeri vožnje zaradi testiranja elektro-strojne opreme in požarne vaje v predoru Golovec (rezervni termin za izvedbo požarne vaje je noč na sredo, 15. in 16. junija 2021).

Od 12. junija 2021 do sredine avgusta letos bo potekala obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 25. junija 2021, bo promet še potekal po obeh polovicah hitre ceste, in sicer po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času prometnih konic je pričakovati zastoje.

Predvidoma do 24. junija 2021 bo zaradi del zaprt priključek Letališka cesta (Industrijska cona Moste), na območju priključka sta zaprta tudi odstavna pasova v obeh smereh vožnje.

Na priključku Ljubljana vzhod (Zaloška cesta) je iz smeri Zadobrove proti predoru Golovec zaprt izvoz z avtoceste, obvoz je voden čez priključek Ljubljana Bizovik (Litijska cesta).

Štajerska avtocesta

Od sobote, 12. junija 2021, od 5. ure do nedelje, 13. junija 2021, do 21. ure bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru (med predoroma Pletovarje in Golo Rebro) promet zaradi del potekal po enem prometnem pasu.

Predvidoma do sredine julija 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja (Avstrije).

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Primorska avtocesta

V nedeljo, 13. junija 2021, med 15. in 19. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru (na viaduktu Ravbarkomanda) zaprt prehitevalni pas.

V torek, 15. junija 2021, med 6. in 22. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru zaprt vozni pas.

V sredo, 16. junija 2021 bo med 7.30 in 16. uro na primorski avtocesti A1 zaprt uvoz Kastelec proti Ljubljani zaradi vzdrževalnih del. 

V noči na četrtek (16. in 17. junija 2021) bo med 23. in 1. uro bo na odseku hitre ceste H6 med Semedelo in Izolo proti Kopru in med Slavčkom in Semedelo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi testiranja sistema na območju predora Markovec.  

Od ponedeljka, 14. junija 2021 do ponedeljka, 21. junija 2021 bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Črnim Kalom in razcepom Srmin v obe smeri zaprta prehitevalna pasova zaradi ureditve novega sredinskega pasu. Promet bo v obe smeri potekal po dveh zoženih pasovih.  

Gorenjska avtocesta

Do sobote, 11. junija 2021, popoldne bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Lipcami proti Jesenicam in proti Kranju zaprt vozni pas zaradi rekonstrukcije nadvoza železniške proge.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lipcami in Lescami proti Ljubljani (na območju galerije Moste) je zaprt vozni pas zaradi menjave varnostne ograje.

V noči na četrtek (9. in 10. junija 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

 

Koristne informacije

Ne telefonirajmo med vožnjo

Telefoniranje med vožnjo ima za posledico slabši reakcijski čas voznika, saj zmanjša pozornost voznika za 50 odstotkov v primerjavi z vožnjo v normalnih pogojih brez telefoniranja. Počasnejše je zaznavanje prometne signalizacije in reagiranje nanjo, daljši je zavorni čas, zmanjšano je zaznavanje okolice, prometa in instrumentov v vozilu. S telefoniranjem se izpostavljamo večjim tveganjem pri odločitvah o prilagoditvah razmeram na cesti in ohranjanju ustrezne varnostne razdalje.

Po Zakonu o pravilih cestnega prometa v Sloveniji je uporaba mobilnega telefona v roki med vožnjo prepovedana in se kaznuje z globo v višini 120 EUR.

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO se bo v petek nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe ali nevihte. V soboto in nedeljo bo več sončnega vremena, popoldanske nevihte bodo manj verjetne.

Od ponedeljka do prihodnje sobote kaže na večinoma sončno poletno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo marsikje prešle 30 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj