Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. junija 2021

17.06.2021

Konec tedna pričakujemo močno povečan promet predvsem od Avstrije proti Hrvaški. Med bolj obremenjenimi bodo ljubljanski obroč, predvsem razcep Kozarje, primorska avtocesta proti Kopru ter območja del. Zaradi tovornih vozil bo povečana gostota tudi v ponedeljek, še posebno pred prehodi z Avstrijo. Čakalne dobe so možne tudi na drugih mejnih prehodih, predvsem s Hrvaško, zaradi postopkov preverjanja dokumentov.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do sredine avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 25. junija 2021, bo promet še potekal po obeh polovicah hitre ceste, in sicer po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času prometnih konic je pričakovati zastoje. Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Predvidoma do 24. junija 2021 bo zaradi del zaprt priključek Letališka cesta (Industrijska cona Moste), na območju priključka sta zaprta tudi odstavna pasova v obeh smereh vožnje.

Primorska avtocesta

V noči s ponedeljka na torek, 21. in 22. junija 2021, med 22. in 3. uro bo popolna zapora odseka primorske avtoceste A1 med razcepom Sermin in Črnim Kalom proti Ljubljani zaradi sanacije dilatacije na viaduktu Bivje, obvoz bo po vzporedni državni cesti.

V nedeljo, 20. junija 2021, med 15. in 20. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru (na viaduktu Ravbarkomanda) zaprt prehitevalni pas.

Do 21. junija 2021 bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Črnim Kalom in razcepom Sermin potekal po dveh zoženih pasovih zaradi ureditve novega sredinskega prehoda.

Od torka, 22. junija 2021, do predvidoma 11. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Od ponedeljka, 21. junija 2021, do srede, 23. junija 2021, bo med 7.30 in 12.30 uro na odsekih štajerske avtoceste med priključkom Maribor jug in Žalcem oviran promet na avtocestnih priključkih (uvozih in izvozih).

Predvidoma do sredine julija letos bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja (Avstrije).

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do konca junija bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Lipcami proti Jesenicam zaprt vozni pas zaradi rekonstrukcije nadvoza železniške proge.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Od ponedeljka, 21. junija 2021, od 7. ure, do torka, 22. junija 2021, do 21. ure bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo v smeri Razdrtega promet potekal po prehitevalnem pasu zaradi vzdrževalnih del.

 

Kraška avtocesta

Predvidoma do 25. junija 2021 bo na kraški avtocesti A3 oviran promet na priključku Sežana zahod, promet do Partizanske ceste bo preusmerjen skozi terminal za tovorni promet.

Pomurska avtocesta

Od ponedeljka, 21. junija 2021, do petka, 25. junija 2021, bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Lenartom proti Mariboru zaprta črpalka za točenje goriva Lormanje, restavracija in sanitarije pa bodo odprte.

 

Koristne informacije

Ne telefonirajmo med vožnjo

Telefoniranje med vožnjo ima za posledico slabši reakcijski čas voznika, saj zmanjša pozornost voznika za 50 odstotkov v primerjavi z vožnjo v normalnih pogojih brez telefoniranja. Počasnejše je zaznavanje prometne signalizacije in reagiranje nanjo, daljši je zavorni čas, zmanjšano je zaznavanje okolice, prometa in instrumentov v vozilu. S telefoniranjem se izpostavljamo večjim tveganjem pri odločitvah o prilagoditvah razmeram na cesti in ohranjanju ustrezne varnostne razdalje.

Po Zakonu o pravilih cestnega prometa v Sloveniji je uporaba mobilnega telefona v roki med vožnjo prepovedana in se kaznuje z globo v višini 120 EUR.

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek sprva ponekod še zmerno oblačno, čez dan pa povečini sončno. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

V ponedeljek bo sončno in vroče, v ponedeljek popoldne se bo možnost vročinskih neviht že nekoliko povečala. Od torka do petka bo vročina nekoliko popustila, predvsem v hribovitih krajih bodo možne krajevne nevihte.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj