Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. julija 2021

24.06.2021

Jutranje in popoldanske konice med tednom se z začetkom turistične sezone prevešajo v dopustniške konice ob koncih tedna. Takrat bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

Voznikom priporočamo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo in se na pot odpravijo spočiti. V teh vročih dneh je dobro imeti ob sebi večjo količino pijače. Predlagamo tudi spremljanje razmer na cestah in načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih oziroma uporabo manj obremenjenih poti.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V noči s četrtka na petek (24. in 25. junija 2021) bo na odseku ljubljanske vzhodne obvoznice A1 med razcepom Zadobrova in priključkom Zaloška cesta na območju priključka Letališka cesta (Industrijska cona Moste) popolna zapora avtoceste zaradi postavitve novega nadhoda za pešce in kolesarje. V smeri razcepa Malence (Dolenjske) bo odsek zaprt od 20.30 do 5. ure, priporočamo obvoz po severni ljubljanski obvoznici. V smeri razcepa Zadobrova (Štajerske) pa bo zapora med 22. in 5. uro, obvoz bo voden čez priključek Letališka cesta.

Do sredine avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. V prvi fazi zapore, ki bo trajala do nedelje, 27. junija 2021, bo promet še potekal po obeh polovicah hitre ceste, in sicer po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V noči z nedelje na ponedeljek bo popolna zapora odseka, čemur bo sledila druga faza del, v kateri bo ves promet preusmerjen na eno polovico hitre ceste, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V času prometnih konic je pričakovati zastoje. Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Zaradi del je zaprt priključek Letališka cesta (Industrijska cona Moste), na območju priključka sta zaprta tudi odstavna pasova v obeh smereh vožnje.

Primorska avtocesta

Do 28. junija 2021 bo za vsa tovorna vozila nad 7,5 tone največje dovoljene mase zaprt priključek Divača, obvoz bo čez priključek Senožeče

Predvidoma do 11. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Od ponedeljka, 28. junija 2021, od 19. ure do torka, 29. junija 2021, predvidoma do 22. ure bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Mariboru zaprto počivališče Polskava zaradi sanacije vozišča.

Predvidoma do sredine julija letos bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja (Avstrije).

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Pomurska avtocesta

Do petka, 25. junija 2021, bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Lenartom proti Mariboru zaprta črpalka za točenje goriva Lormanje, restavracija in sanitarije pa bodo odprte.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

V času turistične sezone, od 26. junija do 5. septembra 2021, velja omejitev prometa vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, v naslednjih dneh:

  • ob sobotah od 8. do 13. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah od 6. do 16. ure,
  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah pa od 8. do 22. ure. 

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo predvsem na severovzhodu nastale krajevne nevihte. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Vročina bo nekoliko popustila. V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Tudi prihodnji teden bo prevladovalo sončno vreme, popoldanske nevihte bodo nekoliko verjetnejše le v gorskem svetu. Popoldanske temperature bodo med 30 in 34 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj