Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. julija 2021

01.07.2021

Čeprav je v teh dneh vročina nekoliko popustila, sredi prihodnjega tedna v Sloveniji pričakujemo nov vročinski val. Voznikom svetujemo, da se na pot odpravijo spočiti in da imajo vedno pri roki dovolj osvežilne pijače. Med daljšimi potmi priporočamo postanke, med katerimi se je dobro razgibati ali si privoščiti krajši sprehod.

Med turistično sezono je pričakovati dopustniške konice ob koncih tedna, ko bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do sredine avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Ves promet je preusmerjen na eno polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprt je izvoz na krožišču Tomačevo iz smeri Zadobrove. V času prometnih konic je pričakovati zastoje. Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Zaradi dokončanja del na Letališki cesti, ki potekajo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, je še vedno zaprt avtocestni priključek Letališka cesta (Industrijska cona Moste) na vzhodni ljubljanski obvoznici A1. DARS je z deli rekonstrukcije priključka zaključil.

Dolenjska avtocesta

Med 6. in 14. julijem 2021 bodo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem potekala pripravljalna dela za obnovo voziščne konstrukcije, zaradi česar bo promet v obe smeri potekal le po voznih pasovih (več informacij).

Primorska avtocesta

Predvidoma do 11. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 18. julija letos bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja (Avstrije).

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Gorenjska avtocesta

V noči s srede na četrtek (7. in 8. julija 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do sredine julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

V času turistične sezone, od 26. junija do 5. septembra 2021, velja omejitev prometa vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, v naslednjih dneh:

  • ob sobotah od 8. do 13. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah od 6. do 16. ure,
  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah pa od 8. do 22. ure. 

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo posamezne plohe in nevihte. V soboto bo povečini sončno. V nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Verjetnost za krajevne padavine bo v ponedeljek povečana, nato pa zmanjšana. Temperature se bodo do srede postopno dvignile proti 35 °C.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj