Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. julija 2021

08.07.2021

Prihodnji teden v nočnem času načrtujemo nekaj vzdrževalnih delovnih zapor na primorski avtocesti. Nadaljujeta se obnovi severne ljubljanske obvoznice med Novimi Jaršami in Bežigradom ter dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem, začenja se obnova pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Mursko Soboto.

Med turistično sezono je pričakovati dopustniške konice ob koncih tedna, ko bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do druge polovice avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Ves promet je preusmerjen na eno polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Predvidoma do 13. julija 2021 bo zaprt izvoz na krožišče Tomačevo iz smeri Zadobrove, sledi zapora uvoza s krožišča Tomačevo proti Bežigradu (Primorski). V času prometnih konic je pričakovati zastoje. Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Do 14. julija 2021 bodo potekala pripravljalna dela, zaradi česar bo promet v obe smeri potekal le po voznih pasovih. Sledilo bo zaprtje polovice avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), promet pa bo predvidoma dva meseca urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Pomurska avtocesta

V nedeljo, 11. julija 2021, se začnejo pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo cestišča in objektov na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto, ki bo trajala do prve polovice novembra letos. V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 20. avgusta 2021, bosta zaprta prehitevalna pasova. Promet bo v obe smeri potekal po zoženih voznih pasovih, hitrost vožnje bo omejena na 60 km/h.

Primorska avtocesta

Predvidoma do 11. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer bo v razdalji približno 2 km urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi zamenjave dilatacij na viaduktu Bivje.

V noči s torka na sredo, 13. in 14. julija 2021, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani med 20. in 23. uro najprej zaprt prehitevalni pas, nato pa bosta med 23.30 in 5. uro zaprta vozni in odstavni pas.

V noči s srede na četrtek, 14. in 15. julija 2021, med 21. in 2. uro bosta na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru zaprta vozni in odstavni pas. V četrtek zvečer, med 21. in 24. uro, bo na istem odseku sledila še zapora prehitevalnega pasu.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do konca julija letos bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja (Avstrije).

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do konca julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

V času turistične sezone, od 26. junija do 5. septembra 2021, velja omejitev prometa vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, v naslednjih dneh:

  • ob sobotah od 8. do 13. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah od 6. do 16. ure,
  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah pa od 8. do 22. ure. 

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek na Primorskem sončno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

V soboto bo povečini sončno, v notranjosti občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo prehodno pihala šibka burja, drugod pa severovzhodni veter. Nekoliko se bo osvežilo. V nedeljo bo sončno, verjetnost neviht bo majhna.

V ponedeljek in torek bo povečini sončno in vroče, od srede naprej pa kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami in osvežitvijo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj