Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. julija 2021

15.07.2021

Med turistično sezono so pogoste dopustniške konice ob koncih tedna, ko je promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do druge polovice avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Ves promet je preusmerjen na eno polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz s krožišča Tomačevo proti Kosezam (Primorski). V času prometnih konic je pričakovati zastoje. Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Zaprto je počivališče Čatež proti Ljubljani.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 20. avgusta 2021, sta zaprta prehitevalna pasova. Promet v obe smeri poteka po zoženih voznih pasovih, hitrost vožnje je omejena na 60 km/h.

Primorska avtocesta

Predvidoma do 27. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin potekal po polovici avtoceste, kjer bo v razdalji približno 2 km urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi zamenjave dilatacij na viaduktu Bivje.

V četrtek, 15. julija 2021, med 21. in 24. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru zaprt prehitevalni pas.

V ponedeljek, 19. julija 2021, med 20. in 23. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru zaprt prehitevalni pas.

V torek, 20. julija 2021, med 20.30 in 23.30. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani promet potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujne sanacije vozišča. 

V sredo, 21. julija 2021, med 10. in 12. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami zaprt prehitevalni pas, in sicer najprej v smeri proti Kopru (med 10. in 11. uro) ter zatem v smeri proti Postojni (med 11. in 12. uro).

Štajerska avtocesta

V nedeljo, 18. julija 2021, bo na odseku štajerske avtoceste med Dramljami in Celjem promet v obeh smereh potekal po dveh zoženih pasovih. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena na poznejši datum.

Predvidoma do konca julija letos bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja (Avstrije).

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Vipavska hitra cesta

Do konca julija 2021 bo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom potekala obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer bo do zaključka del urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Zapihal bo veter severne smeri.

V noči na soboto se bodo padavine od vzhoda okrepile in do jutra razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo nastajale nevihte. V soboto bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, ki jih bo manj na zahodu. Pojavljale se bodo tudi nevihte z nalivi. Tudi v nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, ki jih bo več v vzhodni polovici države. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodni veter.

V ponedeljek bodo manjše padavine povsod ponehale, delno se bo razjasnilo. Še vedno bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. V nadaljevanju tedna kaže na večinoma suho vreme, predvsem popoldne niso izključene občasne krajevne plohe in nevihte.

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj