Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. julija 2021 

22.07.2021

Konec tedna bo zaradi odstranjevanja zapore zaprt odsek vipavske hitre ceste H4 med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obnova na območju nasipa Vogršček bo tako zaključena.

Začenjamo z obnovitvenimi deli na območju viadukta Žepina na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem. Na območju ljubljanske severne obvoznice nadaljujemo z deli, spremenila se bo prometna ureditev.

Turistična sezona je na višku, pričakujemo povečan promet, predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Do druge polovice avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Promet je preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprta sta uvoz s krožišča Tomačevo proti Kosezam (Primorski) ter vzporedna servisna cesta od krožišča proti Dunajski cesti.

V noči na torek, 27. julija, bo potekala sprememba prometne ureditve. Promet bo preusmerjen na obnovljeno polovico H3, kjer bo tako kot doslej urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Znova bosta odprta uvoz s krožišča Tomačevo proti Kosezam (Primorski) in vzporedna, servisna cesta iz smeri krožišča Tomačevo proti Dunajski cesti. Zaprejo pa se smerno vozišče H3 med Dunajsko in Šmartinsko iz smeri Kosez (Primorske) proti Zadobrovi (Štajerski) ter v navedeni smeri izvoz s severne obvoznice na krožišče Tomačevo ter uvoz s krožišča na severno obvoznico. Obvoz bo predvidoma do 20. avgusta 2021 urejen čez priključek Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) ter po servisni cesti čez krožišče Tomačevo in naprej proti Jaršam.  

Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Štajerska avtocesta

V soboto, 24. julija 2021 bo med Dramljami in Celjem vzhod oviran promet zaradi priprave na preusmeritev prometa v času obnovitvenih del na območju viadukta Žepina na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Celjem vzhod. Od nedelje, 25. julija 2021 do predvidoma konca avgusta 2021 bo namreč promet zaradi obnove hidroizolacije in asfalta ter zamenjave dilatacij na 140-metrskem viaduktu Žepina potekal samo po polovici avtoceste in bo urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa. 

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Od ponedeljka, 26. julija 2021 do predvidoma 6. avgusta 2021, v nočnem času med 18. in 2. uro bo na štajerski avtocesti A1 med razcepom Slivnica in Žalcem v obeh smereh oviran promet na prehitevalnem pasu zaradi pometanja vozišča. 

Primorska avtocesta

Predvidoma do 27. julija 2021 bo ves promet na odseku primorske avtoceste A1 med predorom Dekani in razcepom Sermin potekal po polovici avtoceste, kjer bo v razdalji približno 2 km urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi zamenjave dilatacij na viaduktu Bivje.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vogrskim in Selom poteka obnova trase hitre ceste na območju nasipa Vogršček. Promet je v celoti preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Od sobote, 24. julija 2021, od 5. ure do nedelje, 25. julija 2021, do 22. ure bo zaprt odsek hitre ceste H4 med Selom in Šempetrom v obe smeri zaradi odstranjevanja obstoječe zapore. Obvoz bo urejen po regionalnih cestah. 

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 20. avgusta 2021, sta zaprta prehitevalna pasova. Promet v obe smeri poteka po zoženih voznih pasovih, hitrost vožnje je omejena na 60 km/h.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Zaprto je počivališče Čatež proti Ljubljani.

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek zjutraj in dopoldne spremenljivo oblačno, v notranjosti bodo možne kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Popoldne se bo jasnilo, predvsem v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije bo še kakšna nevihta.

V soboto in nedeljo bo večinoma sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter.

V nadaljevanju tedna kaže na večinoma suho vreme, v torek bodo možne nevihte.

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj