Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. avgusta 2021

29.07.2021

Zaradi začetka počitnic v južnem delu Nemčije (Bavarska in Baden-Wuerttemberg) je tudi ta konec tedna med četrtkom in ponedeljkom pričakovati močno povečan promet skozi Slovenijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi s Hrvaško in Avstrijo. Najbolj obremenjeni bodo mejni prehodi Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja in Karavanke. Voznikom priporočamo izbiro drugih, manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

S srede na četrtek, 4. in 5. avgusta 2021, bo med 16. in 3. uro promet na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru potekal po enem pasu.

Ljubljana in okolica

Do druge polovice avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Promet je preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprta sta izvoz s severne obvoznice na krožišče Tomačevo ter uvoz s krožišča na severno obvoznico v smeri proti razcepu Zadobrova (Štajerski), obvoz bo predvidoma do 20. avgusta 2021 urejen čez priključek Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) ter po servisni cesti čez krožišče Tomačevo in naprej proti Jaršam. 

Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Štajerska avtocesta

Do začetka septembra bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in priključkom Celjem vzhod potekala obnovitvena dela na območju viadukta Žepina (obnova hidroizolacije in asfalta ter zamenjava dilatacij na viaduktu). Promet poteka po polovici avtoceste in je urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Predvidoma do 6. avgusta 2021 bo v nočnem času med 18. in 2. uro na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Slivnica in Žalcem oviran promet na prehitevalnih pasovih zaradi pometanja vozišča.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). V prvi fazi bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Nato se zapre polovica avtoceste in promet preusmeri na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

Do 30. julija 2021 bodo potekala dela na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkom Jesenice vzhod in Lescami.

Na različnih odsekih gorenjske avtoceste se bo nadaljevala košnja trave ob avtocesti. Večina del se bo izvajala pod zaporami odstavnega pasu, le na odseku med priključkom Jesenice zahod in Lescami pod premičnimi zaporami voznega pasu.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Zaprto je počivališče Čatež proti Ljubljani.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 20. avgusta 2021, sta zaprta prehitevalna pasova. Promet v obe smeri poteka po zoženih voznih pasovih, hitrost vožnje je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek sončno. Popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V soboto bo sončno. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne plohe in nevihte. Še bo vroče. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Ohladilo se bo.

V ponedeljek bo sprva še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo popoldne slabele. Jasnilo se bo. V torek bo sončno, verjetnost za padavine bo majhna. Od srede do sobote bo vreme dokaj nestanovitno, vsak dan bodo možne krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Najmanj verjetne bodo v južni polovici Slovenije. V notranjosti Slovenije bodo temperature ostale pod 30 °C.

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj