Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 19. avgusta 2021

13.08.2021

Avgust je turistično izjemno obremenjen, kar se dnevno odraža tudi na cestah. Tudi ta konec tedna se pričakuje močno povečan promet skozi Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi, v obeh smereh. Vsak dan je močno povečan promet tudi proti Bohinju in Bledu ter drugim turističnim krajem.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Od sobote, 14. avgusta 2021, od 16. ure do ponedeljka, 16. avgusta 2021, do 5. ure bo zaprt priključek Letališka cesta (Industrijska cona Moste) zaradi dokončanja obnove Letališke ceste. Dostop v industrijsko cono in BTC bo mogoč čez priključek Leskoškova s severne ljubljanske obvoznice.

Do druge polovice avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Promet je preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprta sta izvoz na krožišče Tomačevo ter uvoz s krožišča na severno obvoznico v smeri proti razcepu Zadobrova (Štajerski), zaprta je tudi servisna Cesta Janeza Porente med Vojkovo cesto in krožiščem Tomačevo. 

Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Primorska avtocesta

Predvidoma od 10. avgusta 2021 do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Predvidoma tri tedne bo zaprt uvoz na avtocesto proti Kopru, ves čas del pa bo zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz bo voden čez priključek Logatec. Še naprej bosta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Do 20. avgusta 2021 bodo na različnih odsekih gorenjske avtoceste A2 med Vodicami in Lipcami potekala vzdrževalna dela (košnja trave, barvanje talnih označb), zaradi česat bo promet na območju del potekal po enem pasu.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Do začetka septembra bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in priključkom Celje vzhod potekala obnovitvena dela na območju viadukta Žepina (obnova hidroizolacije in asfalta ter zamenjava dilatacij na viaduktu). Promet poteka po polovici avtoceste in je urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Podravska avtocesta

V soboto, 14. avgusta 2021, med 5. in predvidoma 14. uro bo na podravski avtocesti A4 zaprt izvoz na priključku Lancova vas proti Gruškovju.

Dolenjska avtocesta

Do ponedeljka, 16. avgusta 2021, dopoldne bosta na odseku dolenjske avtoceste A2 med Grosupljem in Ivančno Gorico zaprta prehitevalna pasova, promet bo v obeh smereh potekal po dveh zoženih pasovih.

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Od 16. do 31. avgusta 2021 bo zaprt uvoz na priključku Brežice (Čatež ob Savi) proti Ljubljani, zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani. Zaprti so še izvoz in uvoz na priključku Obrežje proti Ljubljani ter počivališče Obrežje proti Ljubljani

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz Sežana vzhod proti Italiji. Prevoz tovorov izrednih dimenzij je omogočen do širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 20. avgusta 2021, sta zaprta prehitevalna pasova. Promet v obe smeri poteka po zoženih voznih pasovih, hitrost vožnje je omejena na 60 km/h. Do začetka septembra bo zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru (zaprta bosta tako uvoz na avtocesto kot izvoz v tej smeri).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo konec tedna sončen in vroč, v nedeljo popoldne in zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo širile proti jugu in nadaljevale v noč. V torek bo dež predvidoma zajel vso Slovenijo. Tudi v sredo in četrtek bo predvidoma še sveže in bolj oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj