Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 26. avgusta 2021

20.08.2021

Obnova severne ljubljanske obvoznice se bliža koncu. Od nedelje bodo spet odprti vsi uvozi in izvozi na krožišču Tomačevo, prihodnji teden pa bodo po montaži varnostnih ograj in drogov javne razsvetljave dela v celoti zaključena.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko ceste se bliža koncu. Trenutno je promet je preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprta sta izvoz na krožišče Tomačevo ter uvoz s krožišča na severno obvoznico v smeri proti razcepu Zadobrova (Štajerski), zaprta je tudi servisna Cesta Janeza Porente med Vojkovo cesto in krožiščem Tomačevo.

V nedeljo, 22. avgusta 2021, se bo začela še zadnja faza obnove, ki bo trajala približno teden dni. V tej fazi bo promet spet potekal po obeh polovicah hitre ceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprta bosta prehitevalna pasova, zaradi montaže varnostnih ograj v srednjem ločilnem pasu in drogov javne razsvetljave. Spet bodo odprti vsi priključni kraki krožišča Tomačevo.

Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Primorska avtocesta

Do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprta sta uvoz na avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je voden čez priključek Logatec. Še naprej sta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Do 20. avgusta 2021 bo na odsekih gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in priključkom Kranj vzhod potekalo barvanje talnih označb, zaradi česar bo promet na območju del potekal po enem pasu.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Do začetka septembra bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in priključkom Celje vzhod potekala obnovitvena dela na območju viadukta Žepina (obnova hidroizolacije in asfalta ter zamenjava dilatacij na viaduktu). Promet poteka po polovici avtoceste in je urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Podravska avtocesta

V soboto, 21. avgusta 2021, med 5. in predvidoma 14. uro bo na podravski avtocesti A4 zaprt izvoz na priključku Lancova vas proti Gruškovju.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Do 31. avgusta 2021 bo zaprt uvoz na priključku Brežice (Čatež ob Savi) proti Ljubljani, zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani. Zaprti so še izvoz in uvoz na priključku Obrežje proti Ljubljani ter počivališče Obrežje proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Sežana vzhod proti Italiji. Prevoz tovorov izrednih dimenzij je omogočen do širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Do začetka septembra bo zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je voden čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva pretežno jasno, čez dan bo ponekod občasno nekaj oblačnosti. Popoldne na severu ni izključena kakšna nevihta. V nedeljo bo precej jasno in vroče, zvečer bo na severozahodu lahko že kakšna nevihta.

V ponedeljek nas bo dosegla hladna fronta. Zajele nas bodo padavine, ohladilo se bo. Od torka naprej kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami in osvežitvijo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj