Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 2. septembra 2021

27.08.2021

Pred začetkom šolskega leta je pričakovati povečan promet v okolici nakupovalnih središč. Sicer pa se bodo s septembrom dopustniške prometne konice ob koncih tedna začele prevešati v običajne jutranje in popoldanske konice ob delovnikih.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko ceste je zaključena. V petek oziroma nedeljo bo potekalo odstranjevanje delovne zapore:

  • v petek, 27. avgusta 2021, med 18. in 24. uro na smernem vozišču od Bežigrada proti Novim Jaršam (vmes bosta za predvidoma uro in pol zaprta uvoz in izvoz na krožišču Tomačevo tej smeri vožnje, obvoz bo po servisni Cesti Janeza Porente) ter
  • v nedeljo, 29. avgusta 2021, med 7. in 20. uro na smernem vozišču od Novih Jarš proti Bežigradu (vmes bosta za predvidoma uro in pol zaprta uvoz in izvoz na krožišču Tomačevo v tej smeri vožnje, obvoz bo po Dunajski in Štajerski cesti).

Primorska avtocesta

Do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprta sta uvoz na avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je voden čez priključek Logatec. Še naprej sta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Do začetka septembra bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in priključkom Celje vzhod potekala obnovitvena dela na območju viadukta Žepina (obnova hidroizolacije in asfalta ter zamenjava dilatacij na viaduktu). Promet poteka po polovici avtoceste in je urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Med 1. septembrom in 1. oktobrom 2021 bodo v nočnem času med 19. in 6. uro v trojanskih predorih (Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica) proti Mariboru potekala različna dela (čiščenje drenaž in votlih robnikov), zaradi česar bo promet potekal le po enem pasu. Voznike izrednih prevozov prosimo, da se pravočasno najavijo, če bo potreben premik zapore.

Podravska avtocesta

V soboto, 28. avgusta 2021, med 5. in predvidoma 14. uro bo na podravski avtocesti A4 zaprt izvoz na priključku Lancova vas proti Gruškovju.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Zaprti so uvoz in izvoz na priključku Obrežje proti Ljubljani ter uvoz na priključku Obrežje proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprti so priključek Sežana vzhod proti Italiji, počivališče Fernetiči jug (do 29. avgusta 2021) ter izvoz na priključku Sežana zahod iz smeri Trsta za Sežano (predvidoma do 12. septembra 2021). Prevoz tovorov izrednih dimenzij je omogočen do širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Do začetka septembra bo zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je voden čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno oblačno, popoldne se bo dež od juga razširil na večji del Slovenije in v noči na nedeljo postopno ponehal. Nato do prihodnje srede kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami, ki bodo pogostejše v popoldanskem času. Od četrtka naprej bo verjetnost padavin predvidoma manjša.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj