Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 16. septembra 2021

10.09.2021

Prihodnji teden bodo na gorenjski avtocesti med Brezjem in Podtaborom proti Ljubljani potekala dela, zaradi česar bo promet čez dan potekal le po enem pasu.

Voznike opozarjamo, naj v primeru izrednih dogodkov na avtocesti (zastojev, prometnih nesreč, okvar vozil) ustvarijo reševalni pas za intervencijska vozila, potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil.

 

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

Od ponedeljka do sobote (od 13. do 18. septembra 2021) bo med 7.30 in 18. uro promet na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in Podtaborom proti Ljubljani zaradi del potekal le po enem pasu.

Med 13. in 17. septembrom 2021 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in Vodicami potekala košnja trave ob avtocesti, zaradi česar bosta zaprta odstavna pasova.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Ljubljana in okolica

V soboto, 11. septembra 2021, bo med 7. in 17. uro na vzhodni ljubljanski obvoznici A1 zaprt uvoz na priključku Zaloška cesta proti predoru Golovec zaradi zamenjave dotrajanih litoželeznih pokrovov; obvoz bo po Letališki cesti.

Primorska avtocesta

Do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprta sta uvoz na avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je voden čez priključek Logatec. Še naprej sta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Štajerska avtocesta

Do 1. oktobra 2021 bodo v nočnem času med 19. in 6. uro v trojanskih predorih (Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica) proti Mariboru potekala različna dela (čiščenje drenaž in votlih robnikov), zaradi česar bo promet potekal le po enem pasu. Voznike izrednih prevozov prosimo, da se pravočasno najavijo, če bo potreben premik zapore.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprta sta priključek Sežana vzhod proti Italiji ter (predvidoma do 12. septembra 2021) izvoz na priključku Sežana zahod iz smeri Trsta za Sežano. Prevoz tovorov izrednih dimenzij je omogočen do širine 3,5 m.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Hitrost vožnje je omejena na 60 km/h. Predvidoma do 20. septembra 2021 bo zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je voden čez priključka Murska Sobota oziroma Sv. Jurij ob Ščavnici.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno. Jutro bo sveže, čez dan pa bo razmeroma toplo. Tudi v nedeljo bo večinoma sončno, popoldne bodo zlasti na severu krajevne plohe. V ponedeljek bo pretežno jasno in čez dan še vedno razmeroma toplo.

V torek in sredo bo še precej sončno in suho. Zelo toplo bo. Od četrtka naprej bo predvsem v zahodnem in osrednjem delu Slovenije bolj oblačno, poveča se verjetnost za padavine. Še bo razmeroma toplo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj