Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. septembra 2021

17.09.2021

Na primorski avtocesti se pričenja sanacija dilatacij na viaduktu Gabrk, zato bo ves promet med Senožečami in Divačo do sredine oktobra preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal dvosmerno. Zaradi sanacije skalnega podora na brežini pa bo do konca septembra zaprt odstavni pas med Kozino in Črnim Kalom proti Ljubljani.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Predvidoma do 11. oktobra 2021 bo potekala sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na odseku primorske avtoceste A1 med Senožečami in Divačo bosta najprej zaprta prehitevalna pasova zaradi izvedbe novega sredinskega prehoda in pripravljalnih del na kasnejšo popolno zaporo. Nato bo vzpostavljena popolna zapora odseka med Senožečami in Divačo proti Ljubljani, ves promet bo preusmerjen na nasprotno smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerno.

Predvidoma do 27. septembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med Kozino in Črnim Kalom proti Ljubljani zaprt odstavni pas zaradi sanacije skalnega podora na brežini.

Do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprt je izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je voden čez priključek Logatec. Še naprej sta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Do sobote, 18. septembra 2021, bo med 7.30 in 18. uro promet na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in Podtaborom proti Ljubljani zaradi del potekal le po enem pasu.

Do petka, 17. septembra 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brezjem in Vodicami potekala košnja trave ob avtocesti, zaradi česar bosta zaprta odstavna pasova.

V noči na četrtek in petek (med 22. in 24. septembrom 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Do 1. oktobra 2021 bodo v nočnem času med 19. in 6. uro v trojanskih predorih (Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica) proti Mariboru potekala različna dela (čiščenje drenaž in votlih robnikov), zaradi česar bo promet potekal le po enem pasu. Voznike izrednih prevozov prosimo, da se pravočasno najavijo, če bo potreben premik zapore.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz na priključku Sežana zahod proti Italiji.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Hitrost vožnje je omejena na 60 km/h. Predvidoma do 24. septembra 2021 bo zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je voden čez priključka Murska Sobota oziroma Sv. Jurij ob Ščavnici. Predvidoma od 24. septembra do 30. novembra 2021 bo zaprt priključek Vučja vas proti Murski Soboti (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz bo voden čez priključka Murska Sobota oziroma Sv. Jurij ob Ščavnici.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno in večinoma brez padavin. V nedeljo bo oblačno s padavinami, več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Ob morju bodo tudi nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami.

Prihodnji teden se bo oblačnost spreminjala, verjetnost za padavine bo nekoliko večja v prvi polovici tedna, ko se bodo pojavljale predvsem krajevne plohe. Od četrtka naprej bo povečini suho.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj