Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. oktobra 2021

24.09.2021

Prihodnji teden se na primorski avtocesti med Kozino in Serminom začenja še zadnja obsežnejša obnova vozišča na avtocestnem omrežju, načrtovana za letos. Do viadukta Črni Kal bo promet v obeh smereh vožnje potekal po prehitevalnih pasovih, od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve pa po voznih pasovih. Vozišče v predorih Kastelec in Dekani ter na viaduktu Črni Kal je izvzeto iz del (več informacij).

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Predvidoma do nedelje, 3. septembra 2021, bo promet mimo priključka Celovška cesta proti razcepu Zadobrova (Štajerski) v dolžini približno 300 m potekal le po enem pasu zaradi sanacije poškodb vozišča, ki so nastale med močnim deževjem (več informacij).

Primorska avtocesta

V soboto, 25. septembra 2021, bodo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami potekala nujna vzdrževalna dela (popravilo poškodovanih dilatacij na viaduktih Goli vrh in Bandera). Zato bo promet na tem območju med 7.30 in 13. uro proti Ljubljani ter med 11. in 16. uro proti Kopru potekal po enem pasu.

Od ponedeljka, 27. septembra 2021, do predvidoma začetka decembra 2021 bo na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom potekala obsežnejša obnova vozišča (več informacij). V prvi fazi del bo zaprt priključek Kastelec na obeh polovicah avtoceste, obvoz bo urejen čez priključek Črni Kal. Do viadukta Črni Kal bosta v obeh smereh vožnje zaprta vozna in odstavna pasova, tako da bo promet potekal po prehitevalnih pasovih, od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve pa bosta zaprta prehitevalna pasova, zato bo promet urejen po voznih pasovih.

Predvidoma do 11. oktobra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na odseku med Senožečami in Divačo sta zaprta prehitevalna pasova zaradi izvedbe novega sredinskega prehoda in pripravljalnih del na kasnejšo zaporo polovice avtoceste. Sledila bo zapora odseka med Senožečami in Divačo proti Ljubljani. Promet bo preusmerjen na nasprotno smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerno.

Do sredine oktobra 2021 na primorski avtocesti A1 poteka preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprt je izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je voden čez priključek Logatec. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Do sobote, 25. septembra 2021, bo na različnih delih odsekov gorenjske avtoceste A2 med Jesenicami in Brezjem proti Ljubljani promet zaradi del potekal le po enem pasu.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Do 1. oktobra 2021 bodo v nočnem času med 19. in 6. uro v trojanskih predorih (Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica) proti Mariboru potekala različna dela (čiščenje drenaž in votlih robnikov), zaradi česar bo promet potekal le po enem pasu. Voznike izrednih prevozov prosimo, da se pravočasno najavijo, če bo potreben premik zapore.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz na priključku Sežana zahod proti razcepu Gabrk.

Pomurska avtocesta

V petek, 24. septembra 2021, med 7. in 16. uro bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Sveto Trojico in Svetim Jurijem ob Ščavnici zaprt uvoz na priključku Cerkvenjak proti Mariboru zaradi intervencijskih del.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje.

V petek, 24. septembra 2021, med 9. in 16. uro bo potekalo spreminjanje zapore, promet bo preusmerjen na že obnovljeno polovico avtoceste, kjer bo prav tako potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt bo priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz bo čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno, predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem občasno zmerno do pretežno oblačno. V nedeljo se vreme do večera še ne bo kaj dosti spremenilo, v noči na ponedeljek pa se bo na zahodu oblačnost zgostila, pričele se bodo pojavljati krajevne padavine.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe, ob morju tudi kakšna nevihta. V torek in sredo bo povečini suho, v četrtek in sprva še v petek pa kaže na dež. Ob koncu tedna bo zelo verjetno suho. Od četrtka dalje bo malo hladneje.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj