Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. oktobra 2021

01.10.2021

Na severni ljubljanski obvoznici pri priključku Celovška cesta poteka urgentna sanacija vozišča zaradi poškodb med močnim deževjem. Dela v trojanskih predorih v smeri Štajerske so zaključena, ta mesec sledijo še v smeri Ljubljane, zaradi česar bo promet skozi predore v nočnem času potekal po enem pasu.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Predvidoma do nedelje, 3. septembra 2021, bo promet mimo priključka Ljubljana sever (Celovška cesta) proti razcepu Zadobrova (Štajerski) v dolžini približno 300 m potekal le po enem pasu zaradi sanacije poškodb vozišča, ki so nastale med močnim deževjem (več informacij).

Primorska avtocesta

V nedeljo, 3. oktobra 2021, bo od 6. do 18. ure na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru zaprt prehitevalni pas zaradi geoloških in geomehanskih raziskav.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). V prvi fazi del je zaprt priključek Kastelec na obeh polovicah avtoceste, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina. Do viadukta Črni Kal sta v obeh smereh vožnje zaprta vozna in odstavna pasova, tako da promet poteka po prehitevalnih pasovih, od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve pa sta zaprta prehitevalna pasova, zato je promet urejen po voznih pasovih.

Predvidoma do 11. oktobra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Do sredine oktobra 2021 na primorski avtocesti A1 poteka preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprt je izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je čez priključek Logatec. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Štajerska avtocesta

V soboto, 2. oktobra 2021, med 7. in 18. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaprt vozni pas. Izredni prevozi širine nad 3,5 m ne bodo mogoči.

Do 8. novembra 2021 bo oviran promet na priključku Maribor jug (Slivnica) proti Mariboru zaradi ureditve priključka južne ceste v industrijski coni.

Med 4. in 29. oktobrom 2021 bodo v nočnem času med 19. in 6. uro v trojanskih predorih (Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica) proti Ljubljani potekala različna dela (čiščenje drenaž in votlih robnikov), zaradi česar bo promet potekal le po enem pasu. Voznike izrednih prevozov prosimo, da se pravočasno najavijo, če bo potreben premik zapore.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Predvidoma do vključno 10. oktobra 2021 bo zaprt priključek Brežice proti Obrežju (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri).

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči poteka preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz na priključku Sežana zahod proti razcepu Gabrk.

Od sobote, 2. oktobra 2021, do ponedeljka, 11. oktobra 2021, bo na kraški avtocesti A3 zaprto počivališče Povir jug (proti Ljubljani / Kopru).

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto dopoldne precej jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo nekoliko pooblačilo na Primorskem.

V nedeljo in ponedeljek bodo na zahodu krajevne padavine, ki se bodo občasno razširile tudi nad osrednjo Slovenijo, večinoma suho bo ob morju, kjer bo pihal jugo. Na vzhodu bo suho in deloma sončno. Krepil se bo jugozahodni veter, razmeroma toplo bo.

V torek bo prehodno nekaj oblačnosti tudi na severovzhodu, a padavine bodo tam malo verjetne. V sredo bo deževno vreme. Ohladilo se bo. Od četrtka do nedelje bo najverjetneje spet suho. Jutra bodo meglena, dnevi dokaj sončni.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj