Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. oktobra 2021

08.10.2021

V jesenskem času lahko poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic na podaljšanje potovalnih časov vpliva tudi občasno poslabšano vreme (megla, dež, burja). Zaradi slabega vremena bo tudi zmanjšana vidljivost, zato opozarjamo voznike na previdno vožnjo.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V noči s srede na četrtek (13. in 14. oktobra 2021) med 21. in 5. uro bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico zaradi predorske požarne vaje in rednih vzdrževalnih del. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Zaprti bodo tudi uvoz Blagovica proti Mariboru in izvoz iz smeri Maribora, priključek Trojane v obe smeri ter uvoz Vransko proti Ljubljani in izvoz iz smeri Ljubljane.

V torek, 12. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na štajerski avtocesti A1 med Slovenskimi Konjicami in razcepom Slivnica proti Mariboru ter med Slovenskimi Konjicami in Lopato proti Ljubljani potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.  

Ljubljana in okolica

V nočeh na torek in sredo (med 11. in 13. oktobrom 2021) med 20. in 5. uro bo zaprt predor Šentvid proti Kranju, v nočeh na četrtek in petek (med 13. in 15. oktobrom) med 20. in 5. uro pa bo zaprt predor Šentvid proti Ljubljani. Obvoz bo po severni obvoznici in Celovški cesti.

Primorska avtocesta

Na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani potekajo dela za vzpostavitev delne zapore: predvidoma do sredine novembra 2021 bo zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Kastelec, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina.

Predvidoma do sredine novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

V petek, 15. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na primorski avtocesti A1 med razcepom Kozarje in Postojno proti Kopru ter med Logatcem in razcepom Kozarje proti Ljubljani potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.

Kraška avtocesta

Do druge polovice oktobra letos na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči poteka preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz na priključku Sežana zahod proti razcepu Gabrk.

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do odprave tehničnih težav s signalizacijo bo v predoru Mali vrh v smeri Novega mesta hitrost omejena na 60 km/h.

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Predvidoma do 11. oktobra 2021 bo zaprt priključek Čatež ob Savi (Brežice) proti Obrežju, od 12. oktobra 2021 pa priključek Obrežje v isti smeri vožnje.

Istrska hitra cesta

V petek, 15. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na istrski hitri cesti H5 med razcepom Sermin in Škofijami (Italijo) v obe smeri vožnje potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem na jugovzhodu pretežno oblačno. V nedeljo bo na zahodu pretežno jasno, drugod delno jasno, na vzhodu pa pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo slabela.

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutro bo hladno, ponekod bo možna slana. Prihodnji teden se bo oblačnost spreminjala, verjetnost za padavine bo majhna. V sredo in četrtek bo na Primorskem znova pihala burja.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj