Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. oktobra 2021

22.10.2021

V nedeljo bo na priključku Brdo potekalo barvanje 3D-talnih označb za preprečevanje vožnje v napačno smer, med Razdrtim in Uncem se bodo izvajale geodetske meritve. Zaradi maratona bodo zaprti zaprti nekateri izvozi na severni ljubljanski obvoznici. V soboto in nedeljo bo med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani potekal pregled stanja viadukta Preloge, med Grosupljem in Šmarjem - Sapom proti Ljubljani pa sanacija drenažnih asfaltov.

 

Prometna napoved do 29. oktobra 2021

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V nedeljo, 24. oktobra 2021, med 8. in 16. uro bodo na severni ljubljanski obvoznici H3 zaprti oba izvoza na priključku Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) in izvoz na priključku Ljubljana Vodnikova cesta iz smeri Kosez zaradi prireditve Ljubljanski maraton.

V nedeljo, 23. oktobra 2021, med 9. in 15. uro bo na zahodni ljubljanski obvoznici A2 zaprt izvoz na priključku Ljubljana Brdo iz smeri Kozarij zaradi izdelave 3D-talnih označb za preprečevanje vožnje v napačno smer. Čas trajanja zapore se bo prilagajal hitrosti izvedbe del.

Primorska avtocesta

V nedeljo, 24. oktobra 2021, bo med 8. in 15. uro na odseku primorske avtoceste A1 med Razdrtim in Uncem promet v obeh smereh potekal po voznem pasu zaradi geodetskih meritev. Promet v območju zapore bo omejen na 80 km/h.

Predvidoma do sredine novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Kastelec, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina.

Predvidoma do sredine novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Štajerska avtocesta

V soboto in nedeljo, 23. in 24. oktobra 2021, bo med 8. in 16. uro na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkom Slovenska Bistrica jug in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi pregleda stanja viadukta Preloge.

Do začetka novembra bo delno oviran promet na priključku Slovenske Konjice zaradi ureditve krožišča na regionalni cesti.

Do 8. novembra 2021 bo oviran promet na priključku Maribor jug (Slivnica) proti Mariboru zaradi ureditve priključka južne ceste v industrijski coni.

Dolenjska avtocesta

Od petka, 22. oktobra 2021, do nedelje, 24. oktobra 2021, bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Grosupljem in Šmarjem - Sapom proti Ljubljani promet potekal po enem pasu zaradi sanacije drenažnih asfaltov.

Do prve polovice novembra poteka obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Predvidoma do srede, 27. oktobra 2021, bo zaprt priključek Obrežje proti Hrvaški.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra letos na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči poteka preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do druge polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne pa pretežno jasno. Drugod bo dopoldne pretežno oblačno, ponekod bodo še možne rahle padavine, popoldne pa se bo jasnilo. V nedeljo bo zjutraj in dopoldne ponekod v notranjosti megla ali nizka oblačnost, popoldne se bo zjasnilo. Na Primorskem bo jasno.

Do konca prihodnjega tedna kaže na suho vreme. V torek bo prehodno več oblačnosti, nato bo deloma sončno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah. Občasno utegne biti nekaj več oblačnosti v južnih krajih, padavine bodo tam malo verjetne.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj