Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. novembra 2021

29.10.2021

Večja vzdrževalna dela med prihajajočimi prazniki niso predvidena. Prihodnji teden se obeta deževno vreme, zato opozarjamo voznike na previdnost med vožnjo po spolzkem cestišču. Zaključuje se obnova kraške avtoceste A3.

 

Gorenjska avtocesta pri Naklem

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Predvidoma do sredine novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Kastelec, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina.

Predvidoma do sredine novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Gorenjska avtocesta

V četrtek, 4. novembra 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Radovljico in Lescami proti Jesenicam zaprt vozni pas zaradi nakladanja izrednega tovora.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 5. novembra 2021 bo delno oviran promet na priključku Slovenske Konjice zaradi ureditve krožišča na regionalni cesti.

Do 8. novembra 2021 bo oviran promet na priključku Maribor jug (Slivnica) proti Mariboru zaradi ureditve priključka južne ceste v industrijski coni.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra poteka obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Na kraški avtocesti A3 med priključkoma Sežana vzhod in razcepom Gabrk proti Ljubljani se zaključuje obnova vozišča. Zaprta sta prehitevalna pasova. Voznikom priporočamo, da upoštevajo varnostno razdaljo in omejitev hitrosti na 80 km/h. Zaradi posebne tehnologije izvedbe obrabne plasti med obnovo cestišča namreč začasno obstaja nevarnost izmetavanja peska izpod koles vozil.

Na odseku kraške avtoceste A3 med Fernetiči in priključkom Sežana zahod proti Ljubljani in Kopru je spremenjen potek prometa zaradi urejanja območja mejnega prehoda Fernetiči.

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Škofijami proti Italiji je zaprt prehitevalni pas zaradi ovire na italijanski strani meje.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do druge polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Proti večeru se bo ponekod v zahodni Sloveniji oblačnost povečala. V nedeljo bo na vzhodu še dokaj sončno in zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Drugod se bo od zahoda pooblačilo. Predvsem na jugozahodu bo občasno že rahlo deževalo.

V ponedeljek bo oblačno, dež se bo od zahoda razširil na večji del Slovenije in se popoldne krepil. V noči na torek se bodo padavine okrepile. V torek bo dež prehodno oslabel in ponehal, v sredo pa se ponovno okrepil ter v četrtek čez dan predvidoma ponehal.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj