Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. novembra 2021

05.11.2021

Ta konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo po vzporedni državni cesti. Na nekaterih odsekih primorske avtoceste bo promet zaradi del potekal po enem pasu.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od petka, 5. novembra 2021, od 21. ure do ponedeljka, 8. novembra 2021, do 5. ure zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi sanacije dilatacije na mostu Bolska, geodetskih del v predorih Ločica in Jasovnik ter geomehanskih raziskav vozišča. Delno bodo zaprti priključki Blagovica (uvoz proti Mariboru), Trojane (uvoz in izvoz proti Mariboru ter uvoz proti Ljubljani) in Vransko (izvoz proti Mariboru). Obvoz bo po vzporedni državni cesti.

V soboto, 6. novembra 2021, med 7. in 20. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Celjem proti Ljubljani promet potekal po enem pasu.

Do 8. novembra 2021 bo oviran promet na priključku Maribor jug (Slivnica) proti Mariboru zaradi ureditve priključka južne ceste v industrijski coni.

Primorska avtocesta

V soboto, 6. novembra 2021, med 7. in 15. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru promet potekal po enem pasu zaradi nujne sanacije poškodovanega vozišča zaradi požara avtobusa. V območju zapore bo hitrost omejena na 60 km/h.

V nedeljo, 7. novembra 2021, med 7. in 15. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet zaradi del potekal po enem pasu. V območju zapore bo hitrost omejena na 60 km/h.

V nedeljo, 7. novembra 2021, med 8. in 15. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno v obe smeri vožnje promet potekal po enem pasu zaradi geodetskih meritev. V območju zapore bo hitrost omejena na 80 km/h.

Predvidoma do sredine novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Kastelec, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina.

Predvidoma do sredine novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Ljubljana in okolica

V soboto, 6. novembra 2021, med 11. in 20. uro bosta na odseku avtoceste A2 med Kosezami in Šentvidom proti Gorenjski dve delni zapori voznega pasu zaradi sanacije asfalta na mestih prometnih nesreč. Promet bo potekal samo po prehitevalem pasu.

Gorenjska avtocesta

V soboto, 6. novembra 2021, med 8.30 in 15. uro bo na avtocesti A2 zaprt izvoz na priključku Vodice proti Kranju zaradi izdelave 3D-talne označbe za preprečevanje vožnje v napačno smer.

V noči s srede na četrtek (10. in 11. novembra 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra poteka obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med Fernetiči in Sežano je spremenjen potek prometa zaradi urejanja območja mejnega prehoda Fernetiči.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do druge polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto na Primorskem in na severovzhodu precej jasno. Drugod bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu in jugu bo občasno možen rahel dež. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala.

V ponedeljek bo oblačno, predvsem v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Nato bo suho vreme. Največ sonca bo na Primorskem, kjer bo občasno pihala šibka burja. V notranjosti Slovenije se bo dopoldne po nižinah marsikje zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj