Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 19. novembra 2021

12.11.2021

Ta konec tedna bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani (potem ko je bila prejšnji konec tedna že zaprta v obratni smeri), obvoz bo tudi tokrat po vzporedni cesti. Vozniki pozor, od 15. novembra je v Sloveniji v prometu obvezna zimska oprema. Zaključuje se obnova dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od petka, 12. novembra 2021, od 21. ure do ponedeljka, 15. novembra 2021, do 5. ure bo zaprta štajerska avtocesta A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi sanacije dilatacije na mostu Bolska, geodetskih del v predorih Ločica in Jasovnik ter geomehanskih raziskav vozišča. Delno bodo zaprti priključki Vransko (uvoz proti Ljubljani), Trojane (uvoz in izvoz proti Ljubljani ter uvoz proti Mariboru) in Blagovica (izvoz proti Ljubljani). Obvoz bo po vzporedni državni cesti.

Primorska avtocesta

Predvidoma do sredine novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Črni Kal.

Predvidoma do konca novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Gorenjska avtocesta

V noči s torka na sredo (16. in 17. novembra 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra poteka obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij).

Kraška avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2021 bo na odseku kraške avtoceste A3 med Fernetiči in Sežano spremenjen potek prometa zaradi urejanja območja mejnega prehoda Fernetiči.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do druge polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji pa je zimska oprema obvezna že od 1. novembra.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno oblačno, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V ponedeljek in torek bo na Primorskem dokaj sončno z burjo. Drugod bo prevladovalo oblačno ali megleno, a večinoma suho vreme. Od srede naprej pa bo verjetnost za padavine nekoliko večja. Tudi nekoliko hladneje bo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj