Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. decembra 2021

26.11.2021

Konec tedna bo oblačen z občasnimi padavinami. Po nižinah bo večinoma deževalo, na severu Slovenije in ob močnejših padavinah pa lahko zapade tudi sneg. Voznike pozivamo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in naj se na pot nikakor ne odpravijo brez potrebne zimske opreme.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do sredine decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Črni Kal.

Predvidoma do prve polovice decembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 27. novembra 2021, od 20. ure do nedelje, 28. novembra 2021, do 8. ure bo med predoroma Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru zaprt prehitevalni pas. 

Gorenjska avtocesta

Od ponedeljka, 29. novembra 2021, do petka, 17. decembra 2021, bo med 11. in 15. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Na določenih delih odseka dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem so možne dnevne vzdrževalne zapore zaradi dokončanja obnovitvenih del.

Kraška avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2021 bo na odseku kraške avtoceste A3 med Fernetiči in Sežano spremenjen potek prometa zaradi urejanja območja mejnega prehoda Fernetiči.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 10. decembra 2021 na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obnova cestišča in objektov (več informacij). Promet poteka po obeh voznih pasovih, prehitevalna pasova sta zaprta. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji pa je zimska oprema obvezna že od 1. novembra.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Na severu Slovenije bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja pričela dvigovati. V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin.

V ponedeljek kaže na suho vreme. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo delno razjasnilo. V torek in sredo kaže na deloma jasno vreme, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj