Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 17. decembra 2021

10.12.2021

Zaključuje se obnova primorske avtoceste med Kozino in Serminom. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometna obvestila in se na pot odpravijo z obvezno zimsko opremo in urejenim vozilom.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od petka, 10. decembra 2021, do nedelje, 12. decembra 2021, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Kozino in razcepom Sermin potekala odstranitev delovne zapore, s čimer bo zaključena obsežnejša obnova vozišča. Priključek Črni Kal bo ostal zaprt predvidoma do 16. novembra 2021.

Predvidoma do prve polovice decembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 24. decembra 2021, bo na štajerski avtocesti A1 med razcepom Dragučova in krožiščem Pesnica v smeri Šentilja zaprt prehitevalni pas zaradi gradnje železniškega viadukta.

Gorenjska avtocesta

Do 17. decembra 2021 bo vsak teden od ponedeljka od 11. ure do petka do 15. ure promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Dolenjska avtocesta

Na določenih delih odseka dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem so možne dnevne vzdrževalne zapore.

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji pa je zimska oprema obvezna že od 1. novembra.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu in jugu Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla. V nedeljo bo precej jasno, le po nekaterih nižinah bo sprva megleno. V ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, tudi prihodnji teden bo še suho ali vsaj večinoma suho vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj