Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. decembra 2021

17.12.2021

Večja vzdrževalna dela niso predvidena. Do sobote zvečer bo med Vranskim in predorom Ločica proti Ljubljani promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi popravila dilatacije na mostu Bolska. V nedeljo bo med Arjo vasjo in Domžalami v obe smeri vožnje pomična zapora voznega pasu.

 

Fotografija avtocestnega viadukta

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Do sobote, 18. decembra 2021, zvečer bosta do večernih ur na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkom Vransko in predorom Ločica proti Ljubljani zaprta odstavni in vozni pas zaradi interventnega popravila dilatacije mostu Bolska. Promet je urejen samo po prehitevalnem pasu.

V nedeljo, 19. decembra 2021, bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Domžalami v obeh smereh vožnje pomična zapora voznega pasu.

Predvidoma do 24. decembra 2021, bo na štajerski avtocesti A1 med razcepom Dragučova in krožiščem Pesnica v smeri Šentilja zaprt prehitevalni pas zaradi gradnje železniškega viadukta.

Primorska avtocesta

Do 24. decembra 2021 bo na primorski avtocesti A1 zaradi del zaprt priključek Črni Kal.

Gorenjska avtocesta

Od ponedeljka, 20. decembra 2021, od 17. ure do srede, 22. decembra 2021, do 9. ure bo promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Dolenjska avtocesta

Na določenih delih odseka dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem so možne dnevne vzdrževalne zapore.

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji pa je zimska oprema obvezna že od 1. novembra.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto in nedeljo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V ponedeljek bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji.

V torek in sredo bo suho vreme, od zahoda se bo postopno pooblačilo. V četrtek bodo manjše padavine predvsem v zahodni Sloveniji, nato postopno tudi vzhodneje. Kot kaže, bo po nižinah deževalo, meja sneženja pa se bo dvigala.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj