Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 7. januarja 2021

24.12.2021

Večja vzdrževalna dela niso predvidena. Zaradi praznikov in počitnic bo povečan promet od Avstrije proti Hrvaški ter v obratni smeri.

 

Fotografija novoletne jelke z obeskom v obliki avtomobila

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od 31. decembra 2021 bo na primorski avtocesti A1 vnovič odprt priključek Črni Kal.

Dolenjska avtocesta

Na določenih delih odseka dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem so možne dnevne vzdrževalne zapore.

 

Koristne informacije

Omejitev za težka tovorna vozila med prazniki

Od 30. decembra 2021 bo v veljavi sprememba in dopolnitev pri omejitvah tovornega prometa na slovenskih cestah (več informacij). Omejitev za vozila nad 7,5 tone največje dovoljene mase v prihajajočem prazničnem obdobju:

  • v petek, 24. decembra 2021: brez omejitve
  • v soboto, 25. decembra 2021: od 8. do 21. ure
  • v nedeljo, 26. decembra 2021: od 8. do 21. ure
  • v soboto, 1. januarja 2022: od 8. do 22. ure
  • v nedeljo, 2. januarja 2022: od 8. do 22. ure

Vreme

Po podatkih ARSO bo na novoletni dan bo pretežno jasno, občasno bo na nebu precej visoke, koprenaste oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki bo ponekod vztrajala večji del dneva. V nedeljo bo pretežno jasno, po nižinah in ob morju bo predvsem zjutraj in dopoldne megleno.

V ponedeljek bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod se bo od jugozahoda postopno pooblačilo. V torek bo prevladovalo oblačno vreme. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, v noči na sredo pa bodo padavine zajele večji del države, proti koncu padavin se bo meja sneženja približala nižinam. V sredo čez dan se bo nato jasnilo. Od četrtka bo suho in hladno vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj