Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. januarja 2022

07.01.2022

V tem obdobju se zlasti zjutraj pojavlja megla, ki voznikom otežuje vožnjo. V megli zmanjšajte hitrost in jo prilagodite razmeram na cesti. Ne uporabljajte dolgih luči. Premočna luč se namreč v megli odbija, zato vas lahko zaslepi. Pomembno je, da vidite in da ste vidni. Zato prižgite sprednje in zadnje meglenke. Če se vidljivost izboljša ali če stojite v koloni, ugasnite zadnje meglenke, da ne zaslepite vozil za seboj.

Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, pri večini avtomobilov svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato ne glede na vselej prižgane dnevne luči velja v zimskih mesecih ob zagonu motorja ročno vklopiti zasenčene luči. Vedno vzdržujte varnostno razdaljo.

 

Megla pod Nanosom

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V ponedeljek, 10. januarja 2022, med 8. in 15. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaprt odstavni pas, med 10. in 12. uro pa tudi vozni pas.

V sredo, 12. januarja 2022, med 11. in 12. uro bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru zaprta vozni in odstavni pas.

Gorenjska avtocesta

V četrtek, 13. januarja 2022, med 8. in 15. uro bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brnikom in Vodicami proti Jesenicam promet potekal samo po enem pasu.

V petek, 14. januarja 2022, med 8. in 15. uro bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Vodicami in Brnikom proti Jesenicam promet potekal samo po enem pasu.

V noči s torka na sredo (11. in 12. januarja 2021) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

 

Koristne informacije

Z nakupom e-vinjete ne odlašajte do zadnjega dne


V družbi DARS po prvem mesecu prodaje elektronskih vinjet opažamo, da so uporabniki sistem dobro sprejeli in da prodaja poteka brez večjih težav. Ob tem želimo poudariti, da letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, hkrati pa uporabnikom svetujemo, naj z nakupom ne odlašajo do zadnjega dne. Pozivamo jih tudi, naj ob nakupu temeljito preverijo podatke o registrski številki, cestninskem razredu in začetku veljavnosti e-vinjete (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto zjutraj in dopoldne zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah v notranjosti megleno. Popoldne bo več sončnega vremena. V nedeljo se bo pooblačilo, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo. Zjutraj bo po nižinah v notranjosti še megla. V ponedeljek kaže na večinoma suho vreme, čez dan se bo delno zjasnilo. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na suho vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj