Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. januarja 2022

14.01.2022

Do 23. januarja poteka preventivna akcija Varno brez telefona v prometu. V tem času bo policija izvajala poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov, slušalk in drugih naprav, ki motijo voznikovo vidno oziroma slušno zaznavanje in zmožnost obvladovanja vozila. Lanske spremembe Zakona o pravilih cestnega prometa so prinesle strožje kazni – za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je predpisana kazen 250 EUR in tri kazenske točke.

 

Predor Šentvid

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V petek, 14. januarja 2022, med 8. in 15. uro bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Vodicami in Brnikom proti Jesenicam promet potekal samo po enem pasu.

 

Koristne informacije

Ne odlašajte z e-vinjeto

Čeprav letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, uporabnikom odsvetujemo odlašanje z nakupom e-vinjete do zadnjega dne. Ob nakupu temeljito preverite podatke o registrski številki, cestninskem razredu in začetku veljavnosti e-vinjete (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. V nedeljo se bo nadaljevalo precej jasno vreme, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo lahko popoldne pojavila tudi ob morju. V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bo suho vreme.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj