Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 28. januarja 2022

21.01.2022

Od sobote do ponedeljka bo potekala sanacija odvodnjavanja z nadvoza priključka Logatec, promet mimo priključka bo potekal po enem pasu. V ponedeljek se nadaljujejo zaključna dela preplastitve voziščne konstrukcije (vgraditev odbojne ograje) na območju priključkov Kastelec in Črni Kal, ki so bila decembra zaradi sneženja prekinjena. Prav tako prihodnji teden bodo potekale geodetske meritve na pomurski avtocesti med Dragučovo in Pernico.

 

Primorska avtocesta pozimi

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 22. januarja 2022, do ponedeljka, 24. januarja 2022, bo na primorski avtocesti A1 potekala sanacija sistema odvodnjavanja z nadvoza priključka Logatec, zaradi česar bo v času del promet mimo priključka potekal po enem pasu, in sicer:

  • v soboto med 7. in 15. uro proti Postojni,
  • v nedeljo med  7. in 15. uro v obe smeri in
  • v ponedeljek med 9. in 16. uro proti Ljubljani.

Od ponedeljka, 24. januarja 2022, do predvidoma ponedeljka, 31. januarja 2022, bo na odseku primorske avtoceste A1 na območju priključka Kastelec proti Kopru zaprt odstavni pas. Ob začetku del bo v ponedeljek dopoldne začasno zaprt tudi vozni pas na tem območju ter od ponedeljka od 14. ure do torka zjutraj uvoz na priključku Črni Kal proti Ljubljani. Zapore so potrebne zaradi zaključnih del preplastitve voziščne konstrukcije (vgraditev nove odbojne ograje).

Gorenjska avtocesta

V torek in sredo (25. in 26. januarja 2022) bo med 7.30 in 16. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Pomurska avtocesta

Od ponedeljka, 24. januarja 2022, do četrtka, 27. januarja 2022, bo med 8. in 16. uro na odseku pomurske avtoceste A5 med Dragučovo in Pernico proti Lenartu promet potekal po enem pasu zaradi geodetskih meritev. V petek, 28. januarja 2022, pa bo na tem odseku promet po enem pasu potekal v nasprotno smer, proti Mariboru.

 

Koristne informacije

Ne odlašajte z e-vinjeto

Čeprav letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, uporabnikom odsvetujemo odlašanje z nakupom e-vinjete do zadnjega dne. Ob nakupu temeljito preverite podatke o registrski številki, cestninskem razredu in začetku veljavnosti e-vinjete (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na vzhodu pretežno oblačno. Tam bodo občasno možne rahle padavine. V nedeljo in ponedeljek bo več jasnine na zahodu, najbolj oblačno pa bo v vzhodni Sloveniji. Predvsem v ponedeljek bo tam občasno rahlo snežilo.

Prihodnji teden se bo nadaljevalo povečini suho vreme. Med četrtkom in petkom prihodnji teden ob prehodu oslabljene vremenske motnje niso izključene rahle padavine.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj